Vilgain Amerykańskie ciasto do pizzy BIO – do przygotowywania domowej pizzy w stylu amerykańskim, bardziej puszyste i bogatsze ciasto, tylko 7 naturalnych składników z Włoch
Vilgain Amerykańskie ciasto do pizzy BIO – do przygotowywania domowej pizzy w stylu amerykańskim, bardziej puszyste i bogatsze ciasto, tylko 7 naturalnych składników z Włoch
Wyjątkowo puszysty spód do pizzy prosto z Włoch
Nie ma to jak zapach świeżo upieczonej pizzy prosto z pieca. Właśnie dlatego dodaliśmy kolejnego członka do naszej rodziny Vilgain Pizza Base. Nowa receptura sprawia, że ciasto jest wyjątkowo szerokie i bogate, więc jeśli lubisz pełniejsze pizze w amerykańskim stylu z chrupiącymi brzegami, ta wersja jest dla Ciebie.
Szybkie przygotowanie
w 10 minut nawet z pieczeniem
Przygotowanie zbilansowanego obiadu nie może być prostsze. Dodaj wybrane składniki do ciasta i piecz wszystko w temperaturze 220°C przez 7‑8 minut.
Rozpakowujesz opakowanie
Dodaj to, co chcesz
- 3 min -
Piec w piekarniku w temperaturze 220 °C
- 7 min.
I gotowe
- 10 min -
Specjalna formuła z ultra czystym i prostym składem
Baza składa się tylko z kilku wyselekcjonowanych naturalnych składników bez żadnych konserwantów, barwników i aromatów dla najlepszego smaku i wartości odżywczych.
Super miękkie z lekką chrupkością na brzegach
Podczas produkcji kładziemy maksymalny nacisk na wybór rodzajów mąki, które muszą zapewnić dobre wyrastanie ciasta, chrupkość i smak. Rezultat jest wyjątkowo miękki, brzegi przyjemnie chrupiące, a szerokość ciasta może pomieścić dużą porcję składników zgodnie z Twoimi upodobaniami.
Porównaj Vilgain spodami do pizzy
Vilgain Ciasto do pizzy | Vilgain Ciasto do pizzy grande | Vilgain Amerykańskie ciasto do pizzy BIO | Vilgain Bezglutenowe ciasto na pizzę |
Rozmiar |
Rozmiar |
Rozmiar |
Rozmiar |
Średnica 25 cm | Średnica 32 cm | Średnica 30 cm | Średnica 30 cm |
Struktura |
Struktura |
Struktura |
Struktura |
Cieńsze i bardziej chrupiące | Bardziej puszyste, miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz | Bardziej puszysta, miękka konsystencja z lekką chrupkością na krawędziach | Cieńsze i bardziej chrupiące |
Użyta mąka |
Użyta mąka |
Użyta mąka |
Użyta mąka |
Pszeniczna i manna | Pszenna, sojowa i ryżowa | Pszenna pełnoziarnista i drobnoziarnista | Bezglutenowa pszenica, gryka i kukurydza |
Czas wyrastania |
Czas wyrastania |
Czas wyrastania |
Czas wyrastania |
Standardowy czas wyrastania | Długi, powolny wzrost | Długi, powolny wzrost | Długi, powolny wzrost |
Przetwarzanie |
Przetwarzanie |
Przetwarzanie |
Przetwarzanie |
Maszynowe | Ręczny | Maszynowe | Ręczne |
Metoda pieczenia |
Metoda pieczenia |
Metoda pieczenia |
Metoda pieczenia |
Piec elektryczny | Piec na drewno | Piec elektryczny | Piec elektryczny |
Kup teraz | Kup teraz | Kup teraz | Kup teraz |
Składniki
Mąka pszenna pełnoziarnista* 30%, mąka pszenna* 30%, woda, drożdże, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia* 1,3%, sól, zakwas orkiszowy*.
*z upraw ekologicznych.
Ostrzeżenie dla alergików. Produkt może zawierać śladowe ilości soi i musztardy.
Tabele kaloryczne
100 g | 150 g (1 plaster) | |
Wartość energetyczna | 1234 kJ / 292 kcal | 1851 kJ / 438 kcal |
Tłuszcz | 3,1 g | 4,7 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,6 g | 0,9 g |
Węglowodany | 53 g | 79,5 g |
- w tym cukry | 0,7 g | 1,1 g |
Błonnik | 6,7 g | 10,1 g |
Białko | 10 g | 15 g |
Sól | 1,2 g | 1,8 g |
Zalecenia producenta
- Rozgrzej piekarnik do 220°C.
- Piec na papierze do pieczenia przez 7 - 8 minut.
- Czas pieczenia może się różnić w zależności od piekarnika i składników wybranych do pizzy.
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Pakowane w atmosferze ochronnej.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, REGON 29269555.