Płatki śniadaniowe

Produktów: 7
Sortowanie
:
Domyślnie
Vilgain Płatki owsiane błyskawiczne
Vilgain Płatki owsiane błyskawiczne ⁠–⁠ płatki pszenne z Finlandii dla najbardziej puszystej owsianki w minutę
500 g
4941
6,99 zł
Vilgain Płatki owsiane bezglutenowe błyskawiczne
Vilgain Płatki owsiane bezglutenowe błyskawiczne ⁠–⁠ ultra kremowe płatki pszenne pełnoziarniste z Finlandii, gotowe w mniej niż minutę
500 g
381
7,99 zł
Vilgain Płatki owsiane BIO
Vilgain Płatki owsiane BIO ⁠–⁠ płatki o zwartej strukturze, źródło błonnika wspomagającego trawienie, do owsianki, gotowania i pieczenia
500 g
7,99 zł
Vilgain Bezglutenowe płatki owsiane jumbo
Vilgain Bezglutenowe płatki owsiane jumbo ⁠–⁠ pełnoziarniste bezglutenowe płatki z Finlandii, o silnym orzechowym smaku, bogate w mikroelementy i beta-glukany
750 g
12,90 zł
Vilgain Płatki żytnie BIO
Vilgain Płatki żytnie BIO ⁠–⁠ płatki śniadaniowe o lekko orzechowym smaku, źródło błonnika, niższy efekt glikemiczny niż inne zboża
250 g
14
4,49 zł
Vilgain Płatki orkiszowe BIO
Vilgain Płatki orkiszowe BIO ⁠–⁠ z orkiszu o lekko orzechowym smaku, źródło lekkostrawnego błonnika, do owsianki, gotowania i pieczenia
250 g
7,99 zł
Myprotein Instant Oats
Tymczasowo wyprzedane
Myprotein Instant Oats
Bez smaku 2500 g

Płatki śniadaniowe z dobrym składem

Płatki to zdrowa i coraz bardziej popularna alternatywa dla tradycyjnych płatków śniadaniowych. Oprócz płatków owsianych można wybierać spośród płatków ryżowych, żytnich, orkiszowych lub jęczmiennych. Ogólnie rzecz biorąc, płatki są dobrym źródłem węglowodanów złożonych, błonnika oraz szeregu witamin i minerałów. Można również znaleźć płatki bezglutenowe lub w jakości organicznej.

Jak przygotować płatki śniadaniowe?

Płatki śniadaniowe są bardzo łatwe w przygotowaniu. Wystarczy wymieszać je z wodą, mlekiem lub jogurtem i udekorować orzechami, nasionami, czekoladą lub suszonymi owocami. Jeśli chcesz podnieść poziom swojego śniadania, nie zapomnij o białko!

Oprócz śniadania lub przekąski, możesz użyć płatków do przygotowania müsli, granoli, użyć ich w smoothie, zmielić je jako substytut mąki lub upiec je bezpośrednio - serniki, crumble, ciasteczka, naleśniki... wyobraźnia jest nieograniczona!

Pokaż więcej Pokaż mniej