Vilgain BIO Komosa ryżowa czerwona – bezglutenowy dodatek, źródło białka roślinnego i błonnika, miękka konsystencja, gotowanie w 18 minut
Vilgain BIO Komosa ryżowa czerwona – bezglutenowy dodatek, źródło białka roślinnego i błonnika, miękka konsystencja, gotowanie w 18 minut
Vilgain BIO Czerwona Komosa ryżowa - wysokiej jakości roślina strączkowa o lekko orzechowym smaku
Vilgain BIO Komosa Czerwona pochodzi z ekologicznych upraw w Boliwii, gdzie jest uprawiana w idealnych warunkach w pobliżu dwóch słonych jezior na wysokości ponad 3500 m n.p.m. Zachowuje maksimum składników odżywczych i delikatny orzechowy smak. Oprócz tego, że zawiera 13% białka roślinnego, jest również bogata w błonnik.
Nasza quinoa posiada również certyfikaty ROA oraz Fair for Life.
Bogaty w składniki odżywcze dodatek do dań słodkich i wytrawnych
Dzięki zrównoważonej wartości odżywczej i dobrej przyswajalności, czerwona komosa ryżowa jest doskonałą bazą dla szerokiej gamy różnych przepisów - od sałatek, przez dania takie jak risotto z komosą ryżową lub zupy, po słodkie wersje, w których może zastąpić na przykład ryż lub płatki owsiane. Szybkie i łatwe przygotowanie pozwala również zaoszczędzić czas. W porównaniu do czarnej komosy ryżowej, jest ona bardziej miękka i dlatego lepiej nadaje się do dań na zimno.
Vilgain BIO Czerwona Komosa ryżowa w punktach:
- 100% organiczna czerwona komosa ryżowa
- źródło białka i błonnika
- szybkie przygotowanie
- bardziej miękka niż czarna komosa ryżowa
- idealna jako dodatek do sałatek, zup i dipów
- koszerna, halal, odpowiednia dla wegetarian i wegan
Składniki
BIO czerwona komosa ryżowa.
Kraj pochodzenia: Boliwia.
Alergeny: Może zawierać orzeszki ziemne, orzechy i mleko.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 1632 kJ / 380 kcal |
Tłuszcz | 6 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 1 g |
Węglowodany | 68 g |
- w tym cukry | 0 g |
Błonnik | 9,1 g |
Białko | 13 g |
Sól | 0,01 g |
Zalecenia producenta
- Doprowadź wodę do wrzenia i dodaj opłukaną komosę ryżową w proporcji 2:1.
- Zmniejsz ogień do niskiego i gotuj przez 14‑18 minut, aż większość wody zostanie wchłonięta.
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w suchym miejscu i z dala od bezpośredniego światła słonecznego.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.