Vilgain Grass-fed Masło klarowane BIO – z mleka krów karmionych trawą, 95‑98 % czystości tłuszczu maślanego, wysoki punkt dymienia

Vilgain Grass-fed Masło klarowane BIO – z mleka krów karmionych trawą, 95‑98 % czystości tłuszczu maślanego, wysoki punkt dymienia
Super czyste, 3‑krotnie klarowane
BIO ghee
Klarowane masło ghee to wszechstronny pomocnik w kuchni, idealny nie tylko do smażenia, pieczenia i gotowania. Nasze jest w jakości BIO i pochodzi z mleka od krów karmionych trawą, z minimalną zawartością białek mlecznych i laktozy. Dzięki temu dłużej zachowuje świeżość zarówno w lodówce, jak i w temperaturze pokojowej, a podczas obróbki cieplnej nie tworzy szkodliwych substancji.
Wszechstronne zastosowanie
na gorąco
i na zimno
Można go używać do każdego rodzaju gotowania, nadając potrawom przyjemny orzechowy aromat i kremową konsystencję. Świetnie nadaje się do gotowania, smażenia, pieczenia lub gotowania na zimno. Bez problemu wygładzi sosy, zupy, ryż, kuskus lub doda wyjątkowego smaku ulubionym deserom.
Mleko od krów karmionych trawą
z austriackich pastwisk
Do produkcji ghee potrzebne jest odpowiednie mleko. Nasze pochodzi z żyznych pastwisk północnej Austrii, które słyną z uprawy wysokiej jakości ekologicznego siana. Niemiecki "Bio Heu Region" to piękny region o ekologicznych tradycjach sięgających 1997 roku, pełen małych gospodarstw produkujących jedne z najlepszych rodzajów mleka w Europie.
Bezkompromisowe procedury produkcyjne zapewniające maksymalną czystość
Po uzyskaniu świeżego mleka krowiego, delikatny i wydajny proces produkcji rozpoczyna się natychmiast, wytwarzając ghee o wyższym poziomie kwasów tłuszczowych omega 3 i witaminy K2 niż zwykłe ghee.
Odparowanie wody z mleka, podczas którego cząstki stałe opadają na dno
Potrójne klarowanie, aż do całkowitego usunięcia laktozy i białek mlecznych
Końcowa ekstrakcja piany i filtracja z uzyskaniem
95 - 98% czystości
Dlaczego masło klarowane jest superżywnością?
Składniki
Organiczne masło (mleko) 100%.
Kraj pochodzenia: Austria
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 3666 kJ / 880 kcal |
Tłuszcz | 99,5 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 73,6 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry | 0 g |
Białko | 0,3 g |
Sól | 0 g |
Instrukcje użytkowania
- Nadaje się do smażenia, pieczenia i gotowania ze względu na wysoki punkt dymienia.
Zawiadomienie
- Żywność.
- Przechowywać szczelnie zamknięte w temperaturze pokojowej.
- Po otwarciu przechowywać w lodówce.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, REGON 29269555.