Vilgain Ketchup BIO – pełen ekologicznych pomidorów i o niższej zawartości cukru
Vilgain Ketchup BIO – pełen ekologicznych pomidorów i o niższej zawartości cukru
Inni kupują razem
Vilgain Ketchup BIO - ketchup o niższej zawartości cukru z praktycznym dozownikiem
Vilgain Ketchup, popularny sos produkowany z dojrzewających w słońcu organicznych pomidorów. Dzięki temu może pochwalić się znacznie pełniejszym, intensywniejszym, pomidorowym smakiem. Możesz liczyć na czystą formułę tylko 5 naturalnych składników bez zbędnych dodatków.
Ponad kilogram pomidorów w każdym opakowaniu
Głównym składnikiem jest przecier pomidorowy wysokiej jakości, który ma bardzo wysoki udział świeżych pomidorów - 220 g pomidorów na 100 g. Ketchup ma również o około 40 % mniejszą zawartość cukru niż konwencjonalny ketchup sklepowy (13 g cukru/100 g ketchupu w porównaniu do standardowych 24 g cukru/100 g ketchupu). Występuje w plastikowej butelce z poręcznym dozownikiem.
Vilgain BIO ketchup w punktach:
- czysta kompozycja z ekologicznych składników
- ponad 1 kg świeżych, dojrzałych pomidorów w każdym opakowaniu
- niższa zawartość cukru niż w przypadku konwencjonalnego ketchupu
- praktyczne dozowanie
100 g | |
Wartość energetyczna | 454 kJ / 107 kcal |
Tłuszcze | 0,2 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 24,2 g |
- w tym cukry | 13 g |
Białko | 1,9 g |
Sól | 2,5 g |
Składniki
Przecier pomidorowy* (220 g pomidorów w 100 g), woda, cukier*, ocet*, skrobia kukurydziana*, sól morska.
*z upraw ekologicznych.
Uwaga
- Żywność, z dodatkiem cukru.
- Przechowywać w temperaturze pokojowej.
- Po otwarciu przechowywać w lodówce do 10°C i spożyć w ciągu 3 miesięcy.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, ID 29269555.