Vilgain Mąka migdałowa ekstra drobna – bardzo drobna mąka z blanszowanych migdałów
Vilgain Mąka migdałowa ekstra drobna – bardzo drobna mąka z blanszowanych migdałów
Vilgain Mąka migdałowa ekstra drobna - naturalnie bezglutenowa mąka do wypieku ciast, babeczek i innych smakołyków
Vilgain Mąka migdałowa ekstra drobna to świetna bezglutenowa alternatywa dla tradycyjnej mąki. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, a także sporą porcję białka. Ponadto można w niej znaleźć wiele witamin, przeciwutleniaczy i minerałów.
Ma lekko słodki smak i nadaje się szczególnie do bezglutenowych wypieków, takich jak ciasta, naleśniki, babeczki, placki i omlety. Doskonale nadaje się również do dekoracji różnych deserów. Może być również stosowana w innych przepisach jako zamiennik zwykłej mąki.
Vilgain Mąka migdałowa extra drobna w punktach:
- mąka z blanszowanych migdałów
- naturalnie bezglutenowa
- zawiera wysokiej jakości tłuszcze
- bogata w przeciwutleniacze, witaminy i minerały
- lekko słodki smak
Składniki
100% blanszowanych migdałów.
Pochodzenie migdałów: Kalifornia, USA.
Ostrzeżenie dla alergików: alergeny są oznaczone pogrubioną czcionką w składnikach produktu. Może zawierać orzeszki ziemne, inne orzechy drzewne, zboża zawierające gluten i mleko.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 2470 kJ / 590 kcal |
Tłuszcz | 53 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4 g |
Węglowodany | 19 g |
- w tym cukry | 4,7 g |
Błonnik | 12,8 g |
Białko | 21 g |
Sól | 0,05 g |
Uwaga
- Mąka migdałowa wyprodukowana z drobno zmielonych, łuskanych migdałów.
- Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu.
- Chronić przed światłem i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o. (dawniej Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, (dawniej Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), NIP 29269555.