Czy teraz też ze wszystkich stron wyskakują na Ciebie świąteczne posty? Wszyscy to wiemy, Halloween pod koniec października, ale gdy tylko obudzimy się w listopadzie, wszystko, czego chcemy, to świąteczna piżama i gorące kakao. Cóż, to świetnie pasuje do ciasteczek! Ale co powiesz na pozostanie jesienią jeszcze przez chwilę i wypróbowanie tej krucho‑drożdżowej wersji, która łączy w sobie typowo jesienną dynię i świąteczne ciasteczka?
1 porcja zawiera.
- 64 kcal
- 6,5 g węglowodanów
- 3,3 g tłuszczów
- 2 g białka
Na 12 porcji
- 3 łyżki Edible Cookie Dough
- 1 jajko
- 2 łyżki mąki migdałowej
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 łyżki miodu
- 3 łyżki puree z dyni
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- kawałek czekolady
- kokos
Przygotowanie
-
W misce wymieszaj Edible Cookie Dough, puree z dyni, jedno jajko, miód, proszek do pieczenia i cynamon. Wymieszaj i dodaj mąkę. Wyrobić lśniące ciasto.
-
Nabieramy ciasto łyżką i formujemy ciasteczka na blasze do pieczenia. W sumie ilość powinna wystarczyć na 12 sztuk, które posypujemy wiórkami czekoladowymi. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C, aż ciasteczka będą złotobrązowe. Zajmie to około 10‑15 minut.
-
Ostudzić i podawać.
Smacznego!