Vilgain Makaron tagliatelle BIO – 250 g – autentyczny włoski makaron, delikatnie przetworzony w celu uzyskania idealnej tekstury
Vilgain Makaron tagliatelle BIO – 250 g – autentyczny włoski makaron, delikatnie przetworzony w celu uzyskania idealnej tekstury
Vilgain Tagliatelle BIO - włoski makaron jajeczny wyprodukowany z najwyższej jakości składników organicznych
Vilgain Tagliatelle BIO to ekskluzywny makaron jajeczny wytwarzany z semoliny. A kiedy mówimy "ekskluzywny", naprawdę mamy to na myśli w każdym znaczeniu tego słowa - składniki pochodzą z kontrolowanych upraw ekologicznych z małego rodzinnego gospodarstwa w północnych Włoszech, a produkcja odbywa się w miły, uczciwy, staromodny sposób.
Naturalne składniki wysokiej jakości
W roli głównej występuje pszenica durum. Charakteryzuje się ona wyższą zawartością mikroelementów niż inne zboża, takie jak pszenica czy jęczmień. Tuż za nią znajdują się jajka, które nie tylko nadają makaronowi pełnowartościowe białko i stabilny kształt, ale także gładką konsystencję.
Oba główne składniki pochodzą z włoskiego Langhe, regionu słynącego ze słynnych na całym świecie win i orzechów piemonckich. To właśnie optymalny klimat tego regionu i czystość lokalnej gleby nadają makaronowi autentyczny smak i wysoką zawartość mikroelementów.
Tradycyjna ręczna produkcja
Ziarno jest mielone w drewnianych młynach jak najszybciej po zbiorach, minimalizując ryzyko utlenienia. Kasza manna jest następnie mieszana z wodą w celu uformowania ciasta i wytłaczana w celu uzyskania pożądanego kształtu makaronu. Następnie pozostawia się ją do naturalnego wyschnięcia. Wytłaczanie za pomocą dyszy z brązu jest uważane za jedną z najlepszych i najbardziej niezawodnych metod produkcji, ponieważ tworzy grubszą powierzchnię makaronu, do której lepiej przylega sos. Cały proces odbywa się w niskich temperaturach, aby zachować maksymalną wartość odżywczą składników i pod ścisłym nadzorem. Pozwala nam to zapewnić doskonałą teksturę, najwyższą jakość i wspaniały smak.
Idealne z sosami
Tagliatelle to długi, płaski makaron o lekko ciągnącej się konsystencji, który doskonale wchłania i zachowuje smak ulubionych sosów. Równie dobrze smakują z mięsnym sosem bolognese i pomidorowo‑bazyliowym. Jeśli się spieszysz, sosy te stanowią również doskonały zamiennik czerwonego lub zielonego pesto.
Vilgain Organiczne tagliatelle w punktach:
- aromatyczny makaron, który wchłania maksymalną ilość sosu
- ręcznie robiony przy użyciu tradycyjnych metod
- mielony natychmiast po zbiorach dla maksymalnego zachowania smaku i składników odżywczych
- delikatnie produkowany w niskiej temperaturze
- z rodzinnego gospodarstwa w północnych Włoszech
- smaczne źródło białka
- jakość organiczna
Składniki
Ekologiczna semolina z pszenicy durum, ekologiczne jaja (20%), woda.
Kraj pochodzenia: Włochy.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości soi i musztardy.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 1578 kJ / 373 kcal |
Tłuszcz | 3,7 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 70 g |
- w tym cukry | 4 g |
Błonnik | 3,8 g |
Białko | 13 g |
Sól | 0,12 g |
Instrukcja użycia
- Umieścić w 1 litrze osolonej wody i gotować przez 4‑6 minut, od czasu do czasu mieszając.
- Odcedzić i podawać.
Zawiadomienie
- Żywność.
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.