Vilgain Sardynki bio oliwie z oliwek extra virgin
Pytania
4
odpowiedziane pytania
Witam, w jakiej temperaturze, jak długo i jaką metodą gotuje się sardynki? Dziękuję bardzo, lg
Witam! Dlaczego ta ryba nie ma certyfikatu MSC? Podobny produkt z makrelą posiada certyfikat MSC zgodnie z opisem, a wymienione obszary połowowe są takie same dla obu produktów, stąd moje zamieszanie.
Jaka jest waga soli? Czy informacji na etykiecie nie można dodać do jednego z obrazków?
Witam,
Gramatura soli wynosi 0,8 g na 100 g produktu. Informacje o składzie dostępne są na naszej stronie internetowej w zakładce produkt, a także pod zdjęciami produktów w naszym sklepie internetowym.
Dziękujemy za wyrozumiałość.
Zawartość słoika wynosi 190 g. Ile to gramów masy po odsączeniu?
Witam, jego waga wynosi 133 g.
Witam, jaka jest różnica między tymi sardynkami w słoiku a tymi w puszce? Dziękuję.
Cześć Jana, sardynki w słoiku są ugotowane, bez głowy, ogona i wnętrzności. Są zatem przeznaczone do bezpośredniego spożycia. Ponadto sardynki w słoiku są premium (mają większe kawałki niż zwykłe sardynki, które mają soczyste mięso). Poza tym sardynki różnią się obszarem, na którym są poławiane. Miłego dnia
Witam, czy te filety są bez kości? Dziękuję
Cześć, dziękuję za pytanie. Sardynki nie są bez ości. Sardynki są powszechnie spożywane z ościami, które są miękkie i delikatne i całkowicie bezpieczne do spożycia. Pozostawia się je w sardynkach ze względu na korzystny wapń. Jednocześnie nie są to filety, sardynki są delikatne i bez głowy. Miłego dnia