Vilgain Kakao nieprażone – flawonoidy, antyoksydanty i bogaty smak czekolady
Vilgain Kakao nieprażone - proszek z unikalnych ziaren kakaowca Criollo
Vilgain Cacao to proszek kakaowy z nieprażonych ziaren kakaowca Criollo pochodzących z kontrolowanych upraw ekologicznych w Peru.
Szlachetna i ceniona odmiana
Kakaowiec Criollo jest bardzo wrażliwy na warunki uprawy, dlatego stanowi zaledwie jeden procent światowych zbiorów. Jednak pod względem smaku jest najbardziej delikatny i aromatyczny ze wszystkich odmian. Ma aksamitnie gładki smak ze zróżnicowanymi owocowymi i korzennymi nutami smakowymi bez kwasowości i cierpkości.
Ziarno nieprażone i niealkalizowane
Ziarna kakaowe są przetwarzane przez fermentację, a następnie mielone i podgrzewane, aby uzyskać drobny proszek kakaowy. To właśnie ten proces przetwarzania pozwala zachować w produkcie szeroką gamę minerałów i witamin. Dodatkowo kakao nie jest alkalizowane, dzięki czemu zachowane zostają antyoksydanty i polifenole.
Vilgain Kakao nieprażone w punktach:
- Nieprażone ziarna kakao
- Odmiany Criollo
- aksamitnie gładki i bogaty smak
- Niekwaśny i gorzki
- Nie alkalizuje się
- Wysoka zawartość błonnika
100 g | |
Wartość energetyczna | 1471 kJ / 353 kcal |
Tłuszcze | 11 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,8 g |
Węglowodany | 20 g |
- w tym cukry | 2,5 g |
Błonnik | 33 g |
Białko | 28 g |
Sól | 0,1 g |
Składniki
100 % kakao w proszku.
Zawartość masła kakaowego minimum 10%.
Kraj pochodzenia: Peru.
Ostrzeżenie dla alergików: może zawierać zboża zawierające gluten, mleko, orzeszki ziemne i orzechy.
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o. (dawniej Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, (dawniej Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), NIP 29269555.