Vilgain Kakao nieprażone – flawonoidy, antyoksydanty i bogaty smak czekolady

Vilgain Kakao nieprażone – flawonoidy, antyoksydanty i bogaty smak czekolady
Vilgain Nieprażone kakao - proszek z unikalnych ziaren kakao Criollo
Vilgain Cacao to kakao w proszku z nieprażonych ziaren kakaowca Criollo pochodzących głównie z kontrolowanych upraw ekologicznych w Peru lub Ghanie.
Szlachetna i ceniona odmiana
Kakaowiec Criollo jest bardzo wrażliwy na warunki uprawy i dlatego stanowi tylko jeden procent światowych zbiorów. Jednak pod względem smaku są one najbardziej delikatne i aromatyczne ze wszystkich odmian. Mają aksamitnie gładki smak z różnorodnymi owocowymi i pikantnymi nutami smakowymi bez kwasowości i cierpkości.
Nieprażone i niealkalizowane ziarna
Ziarna kakaowca są przetwarzane w procesie fermentacji, a następnie mielone i podgrzewane w celu uzyskania drobnego proszku kakaowego. To właśnie ten proces przetwarzania pozwala zachować szeroką gamę minerałów i witamin w produkcie. Ponadto kakao nie jest alkalizowane, co pozwala zachować przeciwutleniacze i polifenole.
Vilgain Nieprażone kakao w punktach:
- Nieprażone ziarna kakao
- odmiany Criollo
- aksamitnie gładki i bogaty smak
- nie kwaśne i gorzkie
- nie alkalizowane
- wysoka zawartość błonnika
Składniki
100% kakao w proszku.
Zawartość masła kakaowego min. 11%.
Ostrzeżenie dla alergików: może zawierać zboża zawierające gluten, mleko, orzeszki ziemne i orzechy z drzew orzechowych.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 1471 kJ / 353 kcal |
Tłuszcz | 11 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6,8 g |
Węglowodany | 19,5 g |
- w tym cukry | 2,5 g |
Błonnik | 32,5 g |
Białko | 27,8 g |
Sól | 0,1 g |
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o. (dawniej Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, (dawniej Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), NIP 29269555.