Lactose Free Whey Protein – 75% białka, bez laktozy, słodzone stewią, ultrafiltrowane w niskich temperaturach

Lactose Free Whey Protein – 75% białka, bez laktozy, słodzone stewią, ultrafiltrowane w niskich temperaturach
W 100% naturalne białko bez laktozy o doskonałym smaku
Wysokiej jakości koncentrat serwatki wykonany z prawdziwych składników bez żadnych dodatkowych bzdur. Jest wypełniony doskonałym białkiem, w tym peptydowymi aminokwasami egzogennymi BCAA, które wspomagają wzrost i utrzymanie mięśni.
Serwatka o wysokiej czystości
Do oddzielania serwatki stosujemy niskotemperaturowy proces ultrafiltracji. W tym procesie mleko przechodzi przez membrany z małymi porami, które zatrzymują większe cząsteczki białka, podczas gdy woda i inne małe jony przechodzą przez nie. Uzyskane w ten sposób białko jest wysokiej jakości, skoncentrowane i wolne od niepożądanych zanieczyszczeń.
Delikatna metoda przetwarzania pozwala zachować cenne frakcje białkowe, takie jak ß-laktoglobulina , α-laktoglobulina i laktoferyna.
Łatwo przyswajalny, bez laktozy
Dzięki specjalnej metodzie produkcji udało nam się usunąć laktozę, zachowując jednocześnie doskonały smak i rozpuszczalność. Dzięki czemu mogą sięgać po białko również osoby z nietolerancją laktozy lub będące na diecie FODMAP. To jednak świetny wybór dla każdego, kto chce zadbać o lżejsze trawienie.
Maksymalna wykorzystanie przez Twoje ciało
Białko serwatkowe ma podobną biodostępność jak mięso, co stawia je na szczycie pod względem wykorzystania przez ludzki organizm. Charakteryzuje się doskonałą strawnością i zawiera wysoki udział aminokwasów egzogennych, w tym naturalnie występujących aminokwasów rozgałęzionych BCAA wraz z leucyną. Aminokwasy te odgrywają kluczową rolę we wspieraniu wzrostu mięśni i regeneracji.
Jakość białka (DIAAS*) %
Wołowina
Koncentrat białka serwatkowego
Izolat białka sojowego
*Najbardziej aktualny wskaźnik jakości białka oparty na zawartości aminokwasów egzogennych i strawności białka. Białka o DIAAS >75% są oceniane jako wysokiej jakości, >100% to doskonałe źródła białka według FAO.
Naturalny kolor i smak
Ściśle unikamy sztucznych aromatów i barwników, które służą jedynie do manipulowania smakiem. Nasze białko zachowuje autentyczny smak i kolor wanilii lub kakao.
Zamiast sukralozy, naturalny słodzik z liści stewii
Stewia pozwala nam produkować wysokiej jakości słodzik zawierający glikozydy stewiolowe. Nie mają one wpływu na poziom cukru we krwi, są 200‑300 razy słodsze od cukru i są uważane za bezpieczny bezkaloryczny słodzik pochodzenia naturalnego.
Dlaczego nasze białko nie zawiera sukralozy?
Sukraloza, obecnie najczęściej stosowany sztuczny słodzik, jest syntetycznym związkiem chloru i sacharozy. Jednak ostatnio pojawiło się kilka badań, które wskazują na możliwy negatywny wpływ na organizm ludzki.
| ✅ glikozydy stewiolowe | ❌ sukraloza |
Bezpieczeństwo |
Bezpieczeństwo |
| Brak wpływu na insulinooporność | Możliwy negatywny wpływ na insulinooporność |
Pochodzenie |
Pochodzenie |
| Naturalne pochodzenie | Pochodzenie syntetyczne |
Słodycz |
Słodycz |
| Średnia słodycz | Wysoka słodycz |
Mikrobiom |
Mikrobiom |
| Nie wpływa negatywnie na mikrobiom | Możliwy negatywny wpływ na mikrobiom |
Superżywność odpowiednia dla każdego
Vilgain Lactose free Whey Protein możesz spożywać o każdej porze dnia. Odpowiedni dla każdego, kto chce zachować zdrowie i świetną formę. Znajdzie zastosowanie nie tylko u sportowców, ale u każdego, kto jest zainteresowany zdrowym stylem życia. Zdecydowanie nie jest przeznaczony tylko dla kulturystów.
Jak stosować białko?
Porównaj Vilgain® białka
Rodzaj białka |
Rodzaj białka |
Rodzaj białka |
Rodzaj białka |
| Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein | Vilgain® Whey Protein | Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein Isolate | Vilgain® Lactose free whey protein |
Mleko |
Mleko |
Mleko |
Mleko |
| Z mleka krów wolno pasących się karmionych trawą | Z mleka krów karmionych mieszankami paszowymi | Z mleka krów karmionych trawą z wolnego wybiegu | Z mleka krów karmionych mieszankami paszowymi |
Kwasy tłuszczowe |
Kwasy tłuszczowe |
Kwasy tłuszczowe |
Kwasy tłuszczowe |
| Wyższa zawartość kwasów omega‑3 | Niższa zawartość kwasów omega‑3 | Wyższa zawartość kwasów omega‑3 | Niższa zawartość kwasów omega‑3 |
Słodzik |
Słodzik |
Słodzik |
Słodzik |
| Naturalny z liści stewii | Naturalny z liści stewii | Naturalny z liści stewii | Naturalny z liści stewii |
Laktoza |
Laktoza |
Laktoza |
Laktoza |
| Wyższa zawartość laktozy | Wyższa zawartość laktozy | Niska zawartość laktozy (maks. 1%) | Bez laktozy (maks. 0,04%) |
Białko |
Białko |
Białko |
Białko |
| 68 - 78% | 74 - 77% | 83 - 85% | 74 - 77% |
Tłuszcze |
Tłuszcze |
Tłuszcze |
Tłuszcze |
| 5,7 - 7,7% | 6,9 - 7,1% | 0,6 - 1,4% | 6,7 - 6,9% |
Węglowodany |
Węglowodany |
Węglowodany |
Węglowodany |
| 7,2 - 14% | 9,6 - 14% | 4 - 4,3% | 6,9 - 7,3% |
| Kup teraz | Kup teraz | Kup teraz | Kup teraz |
Składniki
Koncentrat białka serwatkowego (mleko) (enzym laktaza, emulgator: lecytyna słonecznikowa) 97,1%, naturalny aromat, sól, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe ze stewii.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu.
Składniki
Koncentrat białka serwatkowego bez laktozy (mleko) (enzym laktaza, emulgator: lecytyna słonecznikowa) 99,4%*, mielona wanilia 0,5%, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
*Zawartość laktozy w napoju przygotowanym zgodnie z instrukcją jest mniejsza niż 10 mg/100 ml.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu.
Składniki
Koncentrat białka serwatkowego (mleko) (enzym laktaza, emulgator: lecytyna słonecznikowa) 95,5%*, liofilizowane jagody 3%, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe ze stewii.
*Zawartość laktozy w napoju przygotowanym zgodnie z instrukcją wynosi mniej niż 10 mg/100 ml.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu.
Składniki
Koncentrat białka serwatkowego bez laktozy (mleko) (enzym laktaza, emulgator: lecytyna słonecznikowa) 94,2%, odtłuszczone kakao 5%, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe ze stewii.
*Zawartość laktozy w napoju przygotowanym zgodnie z instrukcją jest mniejsza niż 10 mg/100 ml.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu.
Tabele kaloryczne
| 100 g | 30 g | |
| Wartość energetyczna | 1610 kJ / 380 kcal | 482 kJ / 114 kcal |
| Tłuszcz | 6,4 g | 1,9 g |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,9 g | 1,2 g |
| Węglowodany | 5,2 g | 1,6 g |
| - w tym cukry | 4,6 g | 1,4 g |
| Białko | 74 g | 22 g |
| Sól | 0,39 g | 0,12 g |
Spektrum aminokwasów
| 100 g białka | |
| Izoleucyna | 6,11 g |
| Leucyna | 9,1 g |
| Lizyna | 8,66 g |
| Metionina | 1,7 g |
| Fenyloalanina | 3,15 g |
| Treonina | 7,21 g |
| Tryptofan | 1,83 g |
| Walina | 6,12 g |
| Arginina | 2,6 g |
| Histydyna | 2,07 g |
| Alanina | 6,45 g |
| Kwas asparaginowy | 10,2 g |
| Glutamina | 16,83 g |
| Glicyna | 1,82 g |
| Prolina | 5,38 g |
| Seryna | 5,34 g |
| Tyrozyna | 3,83 g |
| Cysteina | 1,6 g |
Tabele kaloryczne
| 100 g | 30 g | |
| Wartość energetyczna | 1608 kJ / 380 kcal | 483 kJ / 114 kcal |
| Tłuszcz | 6,0 g | 1,8 g |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,6 g | 1,1 g |
| Węglowodany | 8,0 g | 2,4 g |
| - w tym cukry | 6,8 g | 2,0 g |
| Białko | 74 g | 22 g |
| Sól | 0,39 g | 0,12 g |
Spektrum aminokwasów
| 100 g białka | |
| Izoleucyna | 6,11 g |
| Leucyna | 9,1 g |
| Lizyna | 8,66 g |
| Metionina | 1,7 g |
| Fenyloalanina | 3,15 g |
| Treonina | 7,21 g |
| Tryptofan | 1,83 g |
| Walina | 6,12 g |
| Arginina | 2,6 g |
| Histydyna | 2,07 g |
| Alanina | 6,45 g |
| Kwas asparaginowy | 10,2 g |
| Glutamina | 16,83 g |
| Glicyna | 1,82 g |
| Prolina | 5,38 g |
| Seryna | 5,34 g |
| Tyrozyna | 3,83 g |
| Cysteina | 1,6 g |
Tabele kaloryczne
| 100 g | 30 g | |
| Wartość energetyczna | 1622 kJ / 383 kcal | 487 kJ / 115 kcal |
| Tłuszcz | 6,2 g | 1,9 g |
| - w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,8 g | 1,2 g |
| Węglowodany | 4,9 g | 1,5 g |
| - w tym cukry | 4,8 g | 1,2 g |
| Białko | 77 g | 23 g |
| Sól | 0,40 g | 0,12 g |
Spektrum aminokwasów
| 100 g białka | |
| Izoleucyna | 6,11 g |
| Leucyna | 9,1 g |
| Lizyna | 8,66 g |
| Metionina | 1,7 g |
| Fenyloalanina | 3,15 g |
| Treonina | 7,21 g |
| Tryptofan | 1,83 g |
| Walina | 6,12 g |
| Arginina | 2,6 g |
| Histydyna | 2,07 g |
| Alanina | 6,45 g |
| Kwas asparaginowy | 10,2 g |
| Glutamina | 16,83 g |
| Glicyna | 1,82 g |
| Prolina | 5,38 g |
| Seryna | 5,34 g |
| Tyrozyna | 3,83 g |
| Cysteina | 1,6 g |
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1592 kJ / 376 kcal | 478 kJ / 113 kcal |
Tłuszcz | 6,0 g | 1,8 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,6 g | 1,1 g |
Węglowodany | 5,4 g | 1,6 g |
- w tym cukry | 4,6 g | 1,4 g |
Białko | 75 g | 23 g |
Sól | 1,1 g | 0,33 g |
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Zalecenia producenta
- Dodać 1 miarkę (30 g) białka serwatkowego do 300 ml wody i dobrze wymieszać.
- Zawartość laktozy w napoju przygotowanym zgodnie z instrukcją wynosi mniej niż 10 mg/100 ml.
Instrukcja użycia
- Dodać 1 saszetkę (30 g) białka serwatkowego do 300 ml wody i dobrze wymieszać.
- Zawartość laktozy wynosi maksymalnie 0,04 g na 100 g białka w proszku.
- Zgodnie z zalecanym sposobem przygotowania, zawartość laktozy wynosi mniej niż 6 mg na 100 ml gotowego napoju.
Uwaga
- Żywność zawierająca substancje słodzące.
- Ten produkt jest przeznaczony do stosowania w połączeniu z aktywnym trybem życia i zrównoważoną dietą.
- Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
- Suplement diety nie zastępuje zróżnicowanej diety.
- Nie przekraczać zalecanego dziennego spożycia.
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.









