Vilgain Syrop z cykorii – naturalny słodzik z błonnikiem i minimalną ilością cukru
Vilgain Syrop z cykorii – naturalny słodzik z błonnikiem i minimalną ilością cukru
Posłódź swoje jedzenie i napoje naturalnie i niskokalorycznie
Syrop z cykorii wyróżnia się na tle innych syropów pod wieloma względami. Jest pozyskiwany z korzenia cykorii, ma przyjemnie słodki smak i gęstą konsystencję. W porównaniu z cukrem i innymi syropami, doskonale nadaje się do codziennego słodzenia i stosowania w diecie, ponieważ nie zawiera dodatku substancji słodzących ani barwników.
Syrop (prawie) bez cukru? Dokładnie.
To nie jest żadna magia. Taki jest po prostu syrop z cykorii. Zawiera tylko 6% cukru (dzięki czemu jest odpowiedni dla osób z cukrzycą typu 1 i typu 2), dużo błonnika i niski indeks glikemiczny, więc po jego spożyciu nie doświadczysz gwałtownego wzrostu cukru we krwi. W rezultacie nie będziesz też szybko odczuwać głodu.
69% błonnika dla lepszego trawienia
Wysoka zawartość prebiotycznego błonnika (inuliny) korzystnie wpływa na układ pokarmowy. Inulina nie jest wchłaniana w jelicie cienkim, lecz dociera do jelita grubego, gdzie służy jako prebiotyk - stanowiąc pożywienie dla korzystnych bakterii.
Zdrowy przewód pokarmowy przynosi wiele korzyści zdrowotnych, a także wspiera optymalne wchłanianie składników odżywczych z pożywienia.
Wydajna metoda produkcji zapewnia lepszą jakość syropu
Nasz syrop z cykorii jest wytwarzany metodą hydrolizy enzymatycznej. Gwarantuje to stałą, wysoką jakość, a także gładszą konsystencję w porównaniu z konwencjonalną metodą produkcji poprzez prażenie.
Nie znajdziesz bardziej funkcjonalnego i wszechstronnego słodzika
Dzięki słodkiemu smakowi, i doskonałym wartościom odżywczym, syrop z cykorii to fenomenalny słodzik do każdej kuchni. Dodaj go do porannej kawy, użyj podczas pieczenia zdrowych smakołyków, w sosach lub w wielu innych potrawach.
Porównaj nasz syrop z cykorii
ze zwykłym syropem z agawy
Vilgain Syrop z cykorii | Zwykły syrop z agawy |
Pochodzenie |
Pochodzenie |
Korzeń cykorii | Sok z rośliny agawy |
Główny składnik |
Główny składnik |
Inulina (błonnik prebiotyczny) | Fruktoza (cukier) |
Smak |
Smak |
Delikatnie słodki, mniej intensywny | Bardzo słodki, intensywny |
Indeks glikemiczny |
Indeks glikemiczny |
Niski | Niski |
Zawartość węglowodanów |
Zawartość węglowodanów |
Około 6 g/100 g | Około 76 g/100 g |
Zawartość błonnika |
Zawartość błonnika |
Około 65 g/100 g | 0 g |
Wartość energetyczna |
Wartość energetyczna |
Około 160 kcal / 100 g | Około 310 kcal/100 g |
Kup teraz |
Składniki
Ekstrakt z korzenia cykorii 100%.
Kraj pochodzenia: EU.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 654 kJ / 162 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 6 g |
- w tym cukry | 6 g |
Błonnik | 69 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Uwaga
- Słodzik stołowy na bazie cykorii.
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.