Vilgain Syrop z cykorii ⁠–⁠ naturalny słodzik z błonnikiem i minimalną ilością cukru

Vilgain Syrop z cykorii ⁠–⁠ naturalny słodzik z błonnikiem i minimalną ilością cukru

100% gwarancja zwrotu pieniędzy Jeśli nie będziesz zadowolony, zwrócimy Ci pieniądze.

🌱🔥
Dosładzaj jedzenie i napoje
naturalnie i niskokalorycznie

Syrop z korzenia cykorii pod wieloma względami wyróżnia się na tle innych syropów. Jest produkowany delikatną metodą z korzenia cykorii, ma przyjemnie słodki smak i gęstą konsystencję.

Nadaje się do codziennego słodzenia i do diet redukcyjnych

Nie zawiera konserwantów ani barwników

Syrop (prawie) bez cukru?
Dokładnie tak ✔️

Syrop z korzenia cykorii zawiera tylko 6% cukru (dlatego jest odpowiedni dla osób z cukrzycą typu 1 i 2), dużo błonnika i niski indeks glikemiczny, więc nie spowoduje gwałtownego wzrostu poziomu cukru we krwi. W rezultacie już po chwili przestaniesz odczuwać głód.

Tylko 162 kcal na 100 g

Odpowiedni również dla osób z cukrzycą

Niski indeks glikemiczny (GI < 5)

69% błonnika dla lepszego trawienia

Wysoka zawartość prebiotycznego błonnika (inuliny) korzystnie wpływa na układ trawienny. Inulina nie jest wchłaniana w jelicie cienkim, ale przemieszcza się do jelita grubego, gdzie służy jako prebiotyk - pokarm dla pożytecznych bakterii. Zdrowy przewód pokarmowy wiąże się z wieloma innymi korzyściami zdrowotnymi, mędzy innymi z optymalnym wchłanianiem składników odżywczych z pożywienia.

Wydajna metoda produkcji oparta na hydrolizie

Hydroliza enzymatyczna zapewnia stałą, wysoką jakośćgładszą konsystencję w porównaniu z konwencjonalnym prażeniem.

1. Enzymatyczne rozszczepienie inuliny na fruktozę i glukozę

2. Filtrowanie i koncentracja w celu uzyskania gęstej konsystencji syropu

Nie znajdziesz bardziej funkcjonalnego i wszechstronnego słodzika

Dzięki słodkiemu smakowi, a jednocześnie doskonałej wartości odżywczej, syrop z cykorii jest absolutnie fenomenalnym słodzikiem w każdej kuchni. Dodaj go do porannej kawy, podczas pieczenia zdrowych smakołyków, do sosów lub gdziekolwiek indziej.

Porównaj nasz syrop z cykorii
ze zwykłym syropem z agawy

Vilgain Syrop z cykorii Zwykły syrop z agawy
Pochodzenie
Pochodzenie
Korzeń cykorii Sok z rośliny agawy
Główny składnik
Główny składnik
Inulina (błonnik prebiotyczny) Fruktoza (cukier)
Smak
Smak
Delikatnie słodki, mniej intensywny Bardzo słodki, intensywny
Indeks glikemiczny
Indeks glikemiczny
Niski Niski
Zawartość węglowodanów
Zawartość węglowodanów
Około 6 g/100 g Około 76 g/100 g
Zawartość błonnika
Zawartość błonnika
Około 65 g/100 g 0 g
Wartość energetyczna
Wartość energetyczna
Około 160 kcal / 100 g Około 310 kcal/100 g

Składniki

Ekstrakt z korzenia cykorii 100%.

Kraj pochodzenia: EU.

Tabele kaloryczne

100 g
Wartość energetyczna
654 kJ / 162 kcal
Tłuszcz
0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0 g
Węglowodany
6 g
- w tym cukry
6 g
Błonnik
69 g
Białko
0 g
Sól
0 g
Opakowanie: 350 g
Opakowanie: 700 g

Uwaga

  • Słodzik stołowy na bazie cykorii.
  • Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Zainspiruj się przepisami z tym produktem

Hot cross buns z mąki pełnoziarnistej

Hot cross buns z mąki pełnoziarnistej

Szybkie owsiane tiramisu na blasze do pieczenia

Szybkie owsiane tiramisu na blasze do pieczenia

Babeczki jagodowe z kruszonką nadziewane twarożkiem

Babeczki jagodowe z kruszonką nadziewane twarożkiem

Fit Tiramisu do szklanki

Fit Tiramisu do szklanki

Puszysty chlebek marchewkowy z orzechami

Puszysty chlebek marchewkowy z orzechami

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Opinie

Napisz recenzję
4,8
866 ocena

Témeř neosladí, je potřeba využít větší množství, aby to šel aspoň trochu cítit

Nowi klienci💚✅

Smaczny zamiennik cukru, odpowiedni do pieczenia, jogurtu w małych ilościach i niskim IG!

Używam codziennie 😊

Pytania

2
odpowiedziane pytania
Ile fruktozy i glukozy zawiera syrop z cykorii Vilgain na 100 g? A ile inuliny?
Jeśli nastąpi enzymatyczne rozszczepienie inuliny na fruktozę i glukozę, wówczas produkt końcowy, syrop, nie zawiera już inuliny, ale fruktozę i glukozę. Czy dobrze to widzę? A 69 gramów błonnika na 100 gramów syropu też nie składa się z inuliny, prawda?