Bułeczki z serku wiejskiego można upiec szybciej niż pójść do sklepu po świeże. Są idealnie wilgotne i zawierają dużo białka w porównaniu do wypieków kupionych w sklepie.
1 porcja zawiera.
- 235 kcal
- 30 g węglowodanów
- 5 g tłuszczów
- 13 g białka
Na 4 porcje
- 200 g mąki orkiszowej razowej
- 1 jajko
- 150 g cottage cheese
- 6 g proszku do pieczenia
- szczypta soli himalajskiej
- 1 łyżka nasion słonecznika
- siemię lniane
- oliwa z oliwek w sprayu
Przygotowanie
-
W misce wymieszaj mąkę, twaróg, jajka, proszek do pieczenia, sól, nasiona słonecznika i wyrób ciasto. Jeśli jest zbyt gęste, można dodać odrobinę wody.
-
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia uformuj grudki, spryskej je oliwą z oliwek i posyp siemieniem lnianym.
-
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20 minut.