Włochy to przede wszystkim dobre jedzenie. Kuchnia ta potrafi wyczarować szybkie, wyważonei jednocześnie niezwykle dobre dania. Tak jak ten przepis, który przygotowaliśmy dla Ciebie tym razem - gnocchi z kurczakiem i naszym nowym pesto.
Każdy je pokocha, więc do dzieła!
1 porcja zawiera.
- 467 kcal
- 52 g węglowodanów
- 8 g tłuszczów
- 42 g białka
Na 3 porcje
Dla gnocchi:
- oliwa z oliwek
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 300 g mięsa z kurczaka
- 3 łyżeczki Vilgain pesta genovese
- 1 opakowanie gnocchi
- 2 łyżki ricotta
- 200 ml wody
- 50 g liści szpinaku
- sól
- pieprz
- oregano
Do serwowania:
- parmezan
- świeża bazylia
Przygotowanie
-
Podsmaż posiekaną cebulę, czosnek, kurczaka, sól i pieprz na oliwie z oliwek.
-
Dodaj trzy łyżki pesto bazyliowego, dwie czubate łyżki ricotty, 200 ml wody, oregano i ugotuj całe opakowanie gnocchi w mieszance. Gdy gnocchi będą ugotowane, dodaj szpinak i gotuj na wolnym ogniu.
-
Posyp świeżą bazylią i podawaj posypane parmezanem.
A więc buon appetito!