Szybki i pożywny lunch bez mięsa. Jeśli szukasz czegoś takiego, to dobrze trafiłeś! Wypróbuj tę bogatą w białko sałatkę z makaronem strączkowym. Jest pysznie kremowa i wierzę, że będzie smakował wszystkim gościom.
1 porcja zawiera.
- 482 kcal
- 50 g węglowodanów
- 15 g tłuszczów
- 35 g białka
Na 1 porcję
- 120 g makaronu z roślin strączkowych
- 100 g cottage cheese
- 100 g białego jogurtu
- 140 g sterylizowanej kukurydzy
- 3 jajka
- 1 łyżeczka pełnotłustej musztardy
- 2 sterylizowane ogórki
- sól
- pieprz
- 30 g młodego szpinaku
Przygotowanie
-
Ugotuj makaron w osolonej wrzącej wodzie. Następnie pozostawi do ostygnięcia.
-
Gotuj jajka na twardo przez 10 minut we wrzącej wodzie. Następnie obierz je i pozostaw do ostygnięcia.
-
Do makaronu dodaj ogórki pokrojone na małe kawałki, kukurydzę, musztardę, jogurt i twarożek. Wszystko razem wymieszaj, a następnie doprawi solą i pieprzem do smaku.
-
Pokrój jajka na dowolne kawałki (plasterki, nagietki). Dodaj pokrojone jajka do sałatki i dodaj szpinak, jeśli chcesz.