Tortille i wrapy to ratownicy naszego głodu. Jeśli jednak znudziło Ci się Twoje ulubione połączenie, wybierz się do Meksyku na najlepszą quesadillę w stylu fajita. Jest wypełniona kurczakiem, mieszanką warzyw i dwoma rodzajami sera. To połączenie sprawi, że doświadczysz nieba w gębie!
1 porcja zawiera.
- 479 kcal
- 56 g węglowodanów
- 17 g tłuszczów
- 22 g białka
Na 3 porcje
- 70 g czerwonej papryki
- 70 g żółtej papryki
- 70 g zielonej papryki
- 70 g cebuli
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 160 g mięsa z kurczaka
- 40 g cheddar
- 300 g wrapów
- 5 g suszonego czosneku
- 5 g oregano
- 10 g przyprawy fajita
Przygotowanie
-
Podsmaż kurczaka z przyprawą fajita, czosnkiem i oregano na oliwie z oliwek. Po około 5 minutach zdejmi z kuchenki. -
Ponownie rozgrzej oliwę na patelni i podsmaż posiekaną cebulę i paprykę w trzech kolorach. Dodaj przyprawę fajita, sól i mieszać przez około 10 minut.
-
Rozgrzej inną patelnię lub grill do suchego ciepła Vilgain wrapu i nałóż połowę sera, mieszankę warzyw, kurczaka i ponownie ser. Złóż na pół i obsmaż z obu stron.
-
Aby uzyskać jeszcze bardziej autentyczne doznania, podawaj z guacamole, salsą pomidorową, dipem jogurtowym lub dowolnym sosem Vilgain.
Smacznego!