Vilgain Daktyle medjool suszone BIO – bez dodatku cukru, o kremowej konsystencji i karmelowym smaku
Vilgain Daktyle medjool suszone BIO – bez dodatku cukru, o kremowej konsystencji i karmelowym smaku
Vilgain Daktyle Medjool suszone BIO - ekskluzywne, niesiarkowane daktyle pełne składników odżywczych
Owoc królów - tak znane są daktyle medjool. Odmiana premium, która jest jedną z najwyższej jakości w historii. Co wyróżnia te daktyle? Są większe i mają miękką, kremową konsystencję oraz delikatny, słodko‑karmelowy smak.
Najlepszej jakości daktyle medjool pochodzą z Palestyny i właśnie stamtąd pochodzą nasze daktyle. Starannie wybieramy najlepsze kawałki, które są następnie delikatnie suszone, aby nie straciły swoich cennych składników odżywczych. W przeciwieństwie do konwencjonalnych słodyczy pełnych dodanego cukru, Vilgain Daktyle Medjool zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Oznacza to, że w składzie znajdziesz 100% organicznych daktyli, nic więcej. Są bezglutenowe, wegańskie i odpowiednie dla paleo.
Każda porcja dostarcza ważnego błonnika, a także minerałów, przeciwutleniaczy i witamin. Daktyle są poszukiwane przez sportowców jako źródło szybkiej energii, na przykład podczas treningu. Można je jednak zabrać ze sobą w podróż lub dodać pokrojone w plasterki do przepisów, aby uzyskać naturalną słodycz.
Vilgain Daktyle Medjool suszone BIO w punktach:
- duże, soczyste daktyle z pestką
- bez dodatku cukru
- kremowa konsystencja i karmelowy smak
- z upraw ekologicznych
- źródło szybkiej energii
Składniki
Daktyle suszone z pestką 100 %*.
*z upraw ekologicznych.
Kraj pochodzenia: Izrael/ Palestyna
Ostrzeżenie dla alergików: Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, soi, mleka, orzechów, selera i sezamu.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 1279 kJ / 306 kcal |
Tłuszcz | 0,3 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 71 g |
- w tym cukry | 66 g |
Błonnik | 5,5 g |
Białko | 2 g |
Sól | 0 g |
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Biały nalot na powierzchni nie jest wadą, jest to skrystalizowany cukier.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.