Vilgain Lactose Free Whey Protein

Napisz recenzję
4,3
300 ocena

Moje ulubione białko na świecie! Uwielbiam krem waniliowy! Używam go codziennie!

Niestety nie dla mnie. Nie znoszę białek słodzonych stewią, pieką mnie w język.

Prawdziwie bezlaktozowy

Najlepsze białko bez laktozy, bardzo za nie dziękuję :) cieszę się, że znowu je sprzedajecie, jeszcze lepsze niż było i mam nadzieję, że nie przestaniecie :)

Wreszcie klasyczne białko bez laktozy - rzadko można je znaleźć gdziekolwiek. Smak jest nieskazitelny.

Solony karmel jest dla mnie nawet lepszy niż wanilia. Może gdyby był trochę mniej słodki. Ale jeśli zmieszam go z kefirem, będzie w sam raz.

Nie czuję się źle po białku, co jest pozytywne, mieszanie jest całkiem dobre, smak jagodowy jest trochę słabszy, jak na razie wanilia prowadzi

dziwna konsystencja, mdły smak, ale to dobrze, bo kupiłam ten bez laktozy, żeby nie wzdęło mi brzucha (i robi to doskonale).

Smak jak dla mnie zupełnie w porządku, w shakerze można mieszać bez problemów. Niestety po dwóch tygodniach stosowania wylądowałem u gastroenterologa. Wzdęcia, niestrawność itp. Nie mam nietolerancji laktozy, normalnie jem produkty bez laktozy (masło, jogurt, mleko...), ale musiałem przestać brać to białko. Nie wiem, czy to zła partia, czy mój organizm inaczej na nie reaguje, ale wolę napisać, żeby każdy z nietolerancją uważał i obserwował, jak reaguje.

Jest lepszy niż klasyczna wersja białka waniliowego, ma bardziej waniliowy smak.