Vilgain Masło orzechowe BIO
Pytania
10
odpowiedzianych pytań
Witam!
Chciałbym wiedzieć, skąd pochodzą użyte orzeszki ziemne!
Witam, chcę zapytać, czy masło powinno być przechowywane w lodówce po otwarciu? Dziękuję
Cześć, zalecamy przechowywanie masła w suchym miejscu, gdzie jest chronione przed światłem słonecznym. Spiżarnia jest idealna 😍. Życzymy miłego dnia.
Witam, czy opakowanie 1000g jest w szklanym czy plastikowym pojemniku? Dziękuję.
Cześć Honza, opakowanie 1000g jest w plastikowym pojemniku. Miłego dnia
Karolina
przed 10 miesiącami
Po włączeniu filtra na produkty bezglutenowe ten produkt się pokazuje, a zawierać może śladowe ilości zbóż zawierających gluten
Denisa
przed 10 miesiącami
Dzień dobry, dziękujemy za opinię. Filtr "bezglutenowy" jest ustawiony prawidłowo, ponieważ produkt jest bezglutenowy. Znacznik produktu nie jest wymieniony na produkcie, ponieważ żadne czyste masło nie zawiera glutenu. Jeśli produkt jest oznaczony jako zawierający śladowe ilości glutenu, nie oznacza to, że produkt zawiera gluten. Został on jedynie stworzony w fabryce, która nie została zweryfikowana jako bezglutenowa. Dziękujemy za zrozumienie. Życzymy miłego dnia.
Witam, uwielbiam to masło i kupuję je regularnie, więc zastanawiałem się, czy regularnie testujesz swoje produkty pod kątem aflatoksyn. Bardzo dziękuję za odpowiedź 😇
Cześć, mogę tylko zapytać, czy orzeszki ziemne są prażone gorącym powietrzem?
Witam, jaki jest minimalny okres trwałości produktu? Dziękuję za odpowiedź
Mam chyba trochę nietypowe pytanie, ale zastanawiam się jaka jest pojemność plastikowego pojemnika na 1000g masła orzechowego? Wystarczy zmierzyć średnicę i wysokość pojemnika, a ja to obliczę. Chciałbym też wiedzieć jaka jest jego "wodoszczelność", ale tym nie będę zawracał głowy. Z góry dziękuję za odpowiedź i życzę miłego dnia. : D
Czy mogę zapytać dlaczego Vilgain Peanut Butter Organic - smooth kosztuje 99,- a Vilgain Peanut Butter crunchy - 100% oba w 350g kosztuje 149? Nie obchodzi mnie ilość, ale chciałbym wiedzieć, dlaczego nigdy nie natknąłem się na to, że crunchy płaci więcej. Dziękuję bardzo
Cześć Baru i dzięki za pytanie.
W tym przypadku jest to bardziej kwestia biznesowa - ceny surowców i procesu produkcyjnego. Już przygotowujemy się do przeniesienia crunchy z Aktin do Vilgain organic. Za Vilgain crunchy organic powinniśmy uzyskać taką samą cenę jak za smooth. :-)
Dagmar, nie gniewaj się na mnie, ale co to za odpowiedź? Ty to w ogóle czytasz czy jesteś robotem?
Cena surowców na wejściu jest chyba identyczna, to ten sam produkt - różni się tylko obróbka.
Drobne gładkie VS z kawałkami chrupiącego.
Nie wiem, nie mam szkoły, ale główną różnicą jest być może czas mieszania / kruszenia orzeszków ziemnych.
Krótszy czas = chrupiące
Dłuższy czas = gładkie
Więc logicznie rzecz biorąc, gładkie wydają mi się tańsze, a tak nie jest.
Wracając do pytania, dlaczego nie?
Cześć, dzięki za pytanie - chętnie wyjaśnię. Nie jest to dokładnie ten sam produkt. Wersję chrupiącą przetwarzamy z nieekologicznych konwencjonalnych orzeszków ziemnych, a wersję gładką z organicznych orzeszków ziemnych. Chociaż nie wydaje się to całkowicie logiczne, w rzeczywistości mamy lepszą cenę na organiczne orzeszki ziemne niż na nieekologiczne, dlatego ceny produktów są różne. Jak wspomnieliśmy powyżej, pracujemy nad organiczną wersją crunchy, w której również uzyskamy lepszy wkład. Jeśli masz inne pytania lub jesteś zainteresowany czymkolwiek innym, zdecydowanie możesz skontaktować się z nami pod adresem podpora@aktin.cz :-) Miłego dnia!