Jajka na śniadanie, lunch, a nawet kolację. Są wśród nas eksperci od jajek, którzy z łatwością mogliby zatrudnić cały kurnik kur w domu, dając te wspaniałe domowe jajka z ładnym żółtkiem. Cóż, tak, tylko że kręcenie jajecznic i omletów w kółko może być trochę nudne, prawda? Odmień swoje jajka! Wypróbuj jeden z naszych przepisów z naszej serii.
Przygotowanie
-
Napełnij kubek wodą i dodaj łyżkę octu. Ważne jest, aby używać zimnej wody.
-
Ostrożnie wbij jajko do kubka i upewnij się, że znajduje się ono całkowicie pod powierzchnią.
-
Przykryj talerzykiem i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez około 1 minutę. Zależy to od wielkości i grubości kubka oraz mocy mikrofalówki. Jeśli po 1 minucie podgrzewania żółtko nie jest pokryte białkiem, wróć do mikrofalówki na kilka sekund. Po wyjęciu z kuchenki mikrofalowej pozostaw jajko w wodzie na co najmniej 1 minutę, aby zapobiec jego eksplozji.
-
Na koniec połącz z resztą składników i ciesz się wspaniałą kanapką śniadaniową.