Kolorowe poke bowls to niekwestionowany hit gastronomiczny ostatnich czasów. Czy wiesz, że choć kojarzą się z kuchnią azjatycką, to pochodzą z Hawajów?
To w zasadzie sushi dla leniwych. Możesz zaoszczędzić sobie kłopotów z rolowaniem i możesz załadować tyle składników, ile pomieści twoja miska, w objętości, której klasyczna rolka sushi z pewnością by nie pomieściła.
A jeśli chcesz ograniczyć węglowodany i kalorie. Wypróbuj Slim Rice Sushi, który zawiera do 70% mniej kalorii niż zwykły ryż.
1 porcja zawiera.
- 537 kcal
- 32 g węglowodanów
- 37 g tłuszczów
- 19 g białka
Na 1 porcję
- 1 opakowanie Slim Rice Sushi
- 1 łyżka octu ryżowego
- 150 g łososia
- 2 łyżki Sosu sojowego tamari
- 50 g awokado
- 50 g mango
- 60 g edamame
- 40 g rzodkiewki
- 20 g kiełków fasoli mung
- kolendra
- 1/2 łyżeczki sezamu
- 40 g cukini
- 40 g marchewki
Przygotowanie
-
Pokrój łososia w kostkę i zamarynuj go w sosie tamari. Odstawdo lodówki na co najmniej godzinę.
-
Jeśli sięgniesz po Slim Rice Sushi, po prostu rozpakuj go i dopraw octem ryżowym. Jeśli wybierzesz klasyczny ryż do sushi, ugotuj go zgodnie z instrukcją.
-
Gdy łosoś wchłonie pożądany smak, wystarczy ugotować fasolę, posiekać warzywa i umieścić wszystko w misce według własnego gustu.
Smacznego.