Wiesz, że do zrobienia płatków śniadaniowych nie wystarczy użyć płatków zbożowych? Można z nich szybko i łatwo zrobić te ciasteczka z kawałkami czekolady, które dobrze sycą, są idealną przekąską do przygotowania z wyprzedzeniem i potrzebujesz tylko 5 składników!
1 porcja zawiera.
- 76 kcal
- 9 g węglowodanów
- 3,5 g tłuszczów
- 1,5 g białka
Na 12 porcji
- 40 g Vilgain płatków owsianych
- 40 g Vilgain płatków orkiszowych
- 40 g płatków żytnich
- 50 g Vilgain mlecznej czekolady
- 10 g oleju kokosowego
- 10 g masła orzechowego
- 10 g Vilgain mióde kwiatowego
- szczypta płatków soli
Przygotowanie
-
Możesz wybrać płatki, które lubisz najbardziej, ale najlepiej wymieszać je wszystkie. W naszej misce umieściliśmy więc płatki owsiane, orkiszowe i żytnie. -
W drugiej misce rozpuść czekoladę z odrobiną oleju kokosowego, masła orzechowego i miodu.
-
Wymieszaj płatki z masą czekoladową i wylej masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i rozprowadź na dnie.
-
Jeśli chcesz zaszaleć, dodaj trochę soli w płatkach na wierzch i pozostaw w zamrażarce na co najmniej 30 minut.
-
Następnie pokrój na 12 kawałków i ciesz się smakiem!