Kaszka manna mojej mamy z kakao i masłem łamie serce, bez dwóch zdań. Ale trochę tego białka trzeba szukać z lupą.
Więc wzięliśmy ten stary dobry klasyk w nasze fitnessowe ręce, kiedy mama nie patrzyła, dodaliśmy trochę białka i tada! Zrównoważony odżywczo smakołyk z dużą dawką nostalgii jest na świecie!
1 porcja zawiera.
- 480 kcal
- 63 g węglowodanów
- 8 g tłuszczów
- 39 g białka
Na 1 porcję
- 100 ml mleka
- 200 ml wody
- 60 g kaszy manny
- 25 g Grass Fed Whey Protein
- 50 g twarogu
Przygotowanie
-
Wlej mleko i wodę razem do jednej miseczki.
-
Wlej 3/4 płynu do garnka, dodaj semolinę (można użyć np. semoliny ryżowej, orkiszowej...) i gotuj, ciągle mieszając, aż zgęstnieje.
-
Wymieszaj białko w proszku z resztą mleka i dodaj do garnka pod koniec gotowania. Gotuj jeszcze przez kilka minut, aż kasza uzyska pożądaną konsystencję.
-
Na koniec dodaj twaróg.
-
Podawaj posypane mieszanką kakao i słodzika, skropione roztopionym ghee.
-
Nie zapomnij podzielić się z nami swoją kaszą manną na Instagramie z tagiem @vilgainprzepisy.
Smacznego!