Vilgain Lactose Free Whey Protein – 1000 g – wysokiej jakości białko bez laktozy, słodzone stewią, ultrafiltrowane w niskich temperaturach
Vilgain Lactose Free Whey Protein – 1000 g – wysokiej jakości białko bez laktozy, słodzone stewią, ultrafiltrowane w niskich temperaturach
W 100% naturalne białko bez laktozy o doskonałym smaku
Wysokiej jakości koncentrat serwatki wykonany z prawdziwych składników bez żadnych dodatkowych bzdur. Jest wypełniony doskonałym białkiem, w tym peptydowymi aminokwasami egzogennymi BCAA, które wspomagają wzrost i utrzymanie mięśni.
Lekkostrawny, bez laktozy
Dzięki specjalnej metodzie produkcji udało nam się usunąć laktozę, ale nadal zachować doskonały smak i rozpuszczalność. Dzięki temu nawet osoby nietolerujące laktozy lub będące na diecie FODMAP mogą cieszyć się białkiem. Jest ono jednak odpowiednie dla wszystkich, którzy chcą ułatwić sobie trawienie.
Serwatka o wysokiej czystości
Do oddzielania serwatki stosujemy niskotemperaturowy proces ultrafiltracji. W tym procesie mleko przechodzi przez membrany z małymi porami, które zatrzymują większe cząsteczki białka, podczas gdy woda i inne małe jony przechodzą przez nie. Uzyskane w ten sposób białko jest wysokiej jakości, skoncentrowane i wolne od niepożądanych zanieczyszczeń.
Delikatna metoda przetwarzania pozwala zachować cenne frakcje białkowe. Są to wzmacniające odporność ß-Laktoglobulina i α-Laktoglobulina oraz chroniące organizm przed infekcjami bakteryjnymi i wirusowymi Immunoglobulina G. Ostatnim, ale nie mniej ważnym składnikiem jest laktoferyna, która poprawia wchłanianie żelaza.
Maksymalna użyteczność dla organizmu
Białko serwatkowe ma podobną biodostępność do mięsa, co stawia je na pierwszym miejscu w ludzkim organizmie. Ma doskonałą przyswajalność i zawiera dużą ilość niezbędnych aminokwasów, których naturalną częścią są aminokwasy rozgałęzione BCAA wraz z leucyną. Aminokwasy te są ważnym budulcem stymulującym wzrost i regenerację mięśni.
Jakość białka (DIAAS*) %
Wołowina
Koncentrat białka serwatkowego
Izolat białka sojowego
*Najbardziej aktualny wskaźnik jakości białka oparty na zawartości aminokwasów egzogennych i strawności białka. Białka o DIAAS >75% są oceniane jako wysokiej jakości, >100% to doskonałe źródła białka według FAO.
Naturalny kolor i smak
Ściśle unikamy sztucznych aromatów i barwników, które służą jedynie do manipulowania smakiem. Nasze białko zachowuje autentyczny smak i kolor wanilii lub kakao.
Zamiast sukralozy, naturalny słodzik z liści stewii
Stewia pozwala nam produkować wysokiej jakości słodzik zawierający glikozydy stewiolowe. Nie mają one wpływu na poziom cukru we krwi, są 200‑300 razy słodsze od cukru i są uważane za bezpieczny bezkaloryczny słodzik pochodzenia naturalnego.
Dlaczego nasze białko nie zawiera sukralozy?
Sukraloza, obecnie najczęściej stosowany sztuczny słodzik, jest syntetycznym związkiem chloru i sacharozy. Jednak ostatnio pojawiło się kilka badań, które wskazują na możliwy negatywny wpływ na organizm ludzki.
✅ glikozydy stewiolowe | ❌ sukraloza |
Bezpieczeństwo |
Bezpieczeństwo |
Brak wpływu na insulinooporność | Możliwy negatywny wpływ na insulinooporność |
Pochodzenie |
Pochodzenie |
Naturalne pochodzenie | Pochodzenie syntetyczne |
Słodycz |
Słodycz |
Średnia słodycz | Wysoka słodycz |
Mikrobiom |
Mikrobiom |
Nie wpływa negatywnie na mikrobiom | Możliwy negatywny wpływ na mikrobiom |
Superżywność odpowiednia dla każdego
Vilgain Lactose free Whey Protein możesz spożywać o każdej porze dnia. Odpowiedni dla każdego, kto chce zachować zdrowie i świetną formę. Znajdzie zastosowanie nie tylko u sportowców, ale u każdego, kto jest zainteresowany zdrowym stylem życia. Zdecydowanie nie jest przeznaczony tylko dla kulturystów.
Jak stosować białko?
Porównaj Vilgain® białka
Rodzaj białka |
Rodzaj białka |
Rodzaj białka |
Rodzaj białka |
Vilgain® Lactose free whey protein | Vilgain® Whey Protein | Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein | Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein Isolate |
Mleko |
Mleko |
Mleko |
Mleko |
Z mleka krów karmionych mieszankami paszowymi | Z mleka krów karmionych mieszankami paszowymi | Z mleka krów wolno pasących się karmionych trawą | Z mleka krów wolno pasących się karmionych trawą |
Kwasy tłuszczowe |
Kwasy tłuszczowe |
Kwasy tłuszczowe |
Kwasy tłuszczowe |
Niższa zawartość kwasów omega‑3 | Niższa zawartość kwasów omega‑3 | Wyższa zawartość kwasów omega‑3 | Wyższa zawartość kwasów omega‑3 |
Słodzik |
Słodzik |
Słodzik |
Słodzik |
Naturalny z liści stewii | Naturalny z liści stewii | Naturalny z liści stewii | Naturalny z liści stewii |
Laktoza |
Laktoza |
Laktoza |
Laktoza |
Bardzo niska zawartość laktozy (maks. 0,04%) | Wyższa zawartość laktozy | Wyższa zawartość laktozy | Niska zawartość laktozy (maks. 1%) |
Białko |
Białko |
Białko |
Białko |
76 - 79 % | 68 – 77% | 69 – 78 % | 79 – 80 % |
Tłuszcze |
Tłuszcze |
Tłuszcze |
Tłuszcze |
6,7 - 6,9 % | 6,9 – 7,1 % | 5,7 – 7,7 % | 1,1 – 2,2 % |
Węglowodany |
Węglowodany |
Węglowodany |
Węglowodany |
6,9 - 7,3 % | 9,6 – 14 % | 7,2 – 14 % | 4 – 4,3 % |
Kup teraz | Kup teraz | Kup teraz | Kup teraz |
Składniki
Bezlaktozowy koncentrat białka serwatkowego + enzym laktaza (mleko) 80%*, mielona wanilia 0,5%, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.
*Zawartość laktozy w napoju przygotowanym zgodnie z instrukcją jest mniejsza niż 10 mg / 100 ml.
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu.
Składniki
Bezlaktozowy koncentrat białka serwatkowego + enzym laktaza (mleko) 80%*, liofilizowane jagody 3%, naturalny aromat, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.
*Zawartość laktozy w napoju przygotowanym zgodnie z instrukcją jest mniejsza niż 10 mg / 100 ml.
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu.
Składniki
Bezlaktozowy koncentrat białka serwatkowego + enzym laktaza (mleko) 80%*, beztłuszczowe kakao 5%, naturalny aromat, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.
*Zawartość laktozy w napoju przygotowanym zgodnie z instrukcją jest mniejsza niż 10 mg / 100 ml.
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu.
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1692 kJ / 400 kcal | 508 kJ / 120 kcal |
Tłuszcz | 6,9 g | 2,1 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,4 g | 1,3 g |
Węglowodany | 7,3 g | 2,2 g |
- w tym cukry | 5,4 g | 1,6 g |
Błonnik | 1,7 g | 0,5 g |
Białko | 76,4 g | 22,9 g |
Sól | 0,38 g | 0,11 g |
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1697 kJ / 401 kcal | 509 kJ / 120 kcal |
Tłuszcz | 6,45 g | 1,9 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,1 g | 1,2 g |
Węglowodany | 10,1 g | 3 g |
- w tym cukry | 7,65 g | 2,3 g |
Białko | 75,7 g | 22,7 g |
Sól | 0,38 g | 0,11 g |
Spektrum aminokwasów
100 g białka | |
Izoleucyna | 3,84 g |
Leucyna | 7,82 g |
Lizyna | 7,13 g |
Metionina | 1,56 g |
Fenyloalanina | 2,26 g |
Treonina | 5,19 g |
Tryptofan | 1,07 g |
Walina | 3,55 g |
Arginina | 1,65 g |
Histydyna | 1,37 g |
Alanina | 3,59 g |
Kwas asparaginowy | 8,28 g |
Kwas glutaminowy | 14,2 g |
Glicyna | 1,41 g |
Prolina | 4,48 g |
Seryna | 3,92 g |
Tyrozyna | 1,95 g |
Cysteina | 1,66 g |
Tabele kaloryczne
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1710 kJ / 404 kcal | 513 kJ / 121 kcal |
Tłuszcz | 6,7 g | 2 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4,3 g | 1,3 g |
Węglowodany | 6,9 g | 2,1 g |
- w tym cukry | 5,7 g | 1,7 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Białko | 79,1 g | 23,7 g |
Sól | 0,4 g | 0,12 g |
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Dawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
Instrukcja użycia
- Dodać 1 miarkę (30 g) białka serwatkowego do 200‑250 ml wody i dobrze wymieszać.
Uwaga
- Żywność zawierająca substancje słodzące.
- Ten produkt jest przeznaczony do stosowania w połączeniu z aktywnym trybem życia i zrównoważoną dietą.
- Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.