Vilgain Pesto – 145 g – pesto bazyliowe z serem i oliwą z oliwek, wyprodukowane we Włoszech, bez konserwantów i innych dodatków
Vilgain Pesto – 145 g – pesto bazyliowe z serem i oliwą z oliwek, wyprodukowane we Włoszech, bez konserwantów i innych dodatków
Niesamowite pesto bazyliowe z prawdziwym serem
Szukasz super łatwego sposobu na dodanie wysokiej jakości smaku do swojego makaronu? W naszym pesto wykorzystaliśmy wyłącznie naturalne składniki, w tym oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, prawdziwą bazylię Genovese i włoski parmezan, które razem dodają potrawie odrobinę włoskiego i boskiego smaku.
100% naturalnych składników
ze słonecznych Włoch 🇮🇹
Połączenie najwyższej jakości składników tworzy doznania smakowe. Głównym składnikiem jest posiekana i niesuszona bazylia odmiany Genovese, która ma bardziej wyrazisty smak i aromat w porównaniu z innymi bazyliami. Następnie miesza się ją z serem, czosnkiem, orzechami nerkowca i solą w oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Król serów 👑 Parmigiano Reggiano
Prawdziwy "parmezan" lub Parmigiano Reggiano to twardy włoski ser pochodzący wyłącznie z Chronionego Obszaru Pochodzenia (PDO) w północnych Włoszech. Na tym obszarze w glebie i trawie znajdują się specyficzne bakterie, które po spożyciu przez krowy nadają ich mleku i wytwarzanemu z niego serowi specyficzny orzechowy smak i przyjemną konsystencję.
Z odtłuszczonego mleka
Od krów karmionych trawą
Mleko jest zsiadłe i zestalone,
aby osiągnąć konsystencję kremu.
Ser dojrzewa w pełni przez 12‑24 miesięcy.
Ponad 44% wysokiej jakości tłuszczów nienasyconych
Zadbaliśmy o dostarczenie organizmowi niezbędnych składników odżywczych. Pesto Genovese jest pełne nienasyconych tłuszczów, w tym kwasów tłuszczowych Omega‑3, błonnika wspomagającego trawienie i szerokiej gamy niezbędnych witamin. W pesto nie znajdziesz sztucznych substancji, konserwantów ani innych dodatków.
Odkryj, co wszystko potrafi
Pesto Genovese
Składniki
Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia 42%, bazylia Genovese 41%, Parmigiano Reggiano DOP (mleko) 7,2%, nerkowce, czosnek, sól.
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składnikach. Produkt może zawierać śladowe ilości soi, selera i siarczynów.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 2100 kJ / 502 kcal |
Tłuszcz | 53 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 9,3 g |
Węglowodany | 2,4 g |
- w tym cukry | 2,2 g |
Białko | 5,1 g |
Sól | 2 g |
Uwaga
- Żywność
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 5 dni.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.