Szybkie i łatwe posiłki? To nasze! A kiedy są pachnące Włochami, bazylią... nazywamy to idealną sytuacją. A Ty? Spróbujesz tej kanapki à la caprese?
1 porcja zawiera.
- 745 kcal
- 55,5 g węglowodanów
- 39 g tłuszczów
- 45 g białka
Na 1 porcję
Na bazę:
- 1 Vilgain chleb pita
- 80 g Vilgain piersi z kurczaka
- 1 pomidor
- 110 g mozzarelli
- 1/2 łyżeczki ghee
Do pesto:
- 50 g awokado
- 20 g Vilgain pesta genovese
- 1 szczypta czerwonego pieprzu
Przygotowanie
-
Rozgnieć awokado i wymieszaj z pesto oraz szczyptą pieprzu. -
Przekrój chleb pita i posmaruj obie połówki pesto z awokado.
-
Następnie ułóż plasterki pomidora na spodzie chleba.
-
Rozłóż rozdrobnione mięso z kurczaka na pomidorach i przykryj plasterkami mozzarelli.
-
Połóż kawałek masła ghee na mozzarelli i przykryj drugą połową chleba.
-
Pieczemy w opiekaczu lub w piekarniku w temperaturze 160°C, aż mozzarella lekko się roztopi, a wierzch będzie chrupiący.
I możemy podawać, więc smacznego!