Szybki i łatwy lunch lub kolacja, która smakuje jak danie z włoskiej restauracji... dokładnie takie są te gnocchi z Vilgain pesto i mozzarellą!
Gnocchi będą gotowe w 40 minut, ale jeśli masz dużą wprawę, możesz je zrobić w 20 minut.
1 porcja zawiera.
- 480,6 kcal
- 62,6 g węglowodanów
- 18 g tłuszczów
- 15 g białka
Na 3 porcje
- 500 g gnocchi
- 60 g pieczarek
- 50 g pomidorów
- 130 g mozzarelli
- 75 g Vilgain pesta genovese
- 40 g śmietanki
- cebula
- 1 ząbek czosnku
- 10 g ghee
- łyżeczka soli himalajskiej
- 1 szczypta Vilgain pieprzu
- świeża bazylia
Przygotowanie
-
Ugotuj gnocchi zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
-
Rozgrzej ghee na patelni i podsmaży drobno posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek na złoty kolor.
-
Następnie dodaj pokrojone grzyby, które również lekko podsmaż.
-
Dodaj trochę wody, pomidory, sól i pieprz, wymieszaj i przykryć pokrywką. Gotuj na wolnym ogniu.
-
Następnie wmieszaj serek lub twarożek i pesto.
-
Wszystko razem wymieszaj i chwilę gotuj na wolnym ogniu.
-
Następnie dodaj ugotowane gnocchi, mozzarellę pokrojoną na mniejsze kawałki i świeżą bazylię.
-
Dobrze wymieszaj, udekoruj listkiem bazylii i podawaj.
Smacznego!