Proteinowy zestaw sportowy – białko bez laktozy, wspomaganie siły i wytrzymałości, idealne przed i po treningu
Proteinowy zestaw sportowy – białko bez laktozy, wspomaganie siły i wytrzymałości, idealne przed i po treningu
W 100% naturalne białko bez laktozy o doskonałym smaku
Wysokiej jakości koncentrat serwatki wykonany z prawdziwych składników bez żadnych dodatkowych bzdur. Jest wypełniony doskonałym białkiem, w tym peptydowymi aminokwasami egzogennymi BCAA, które wspomagają wzrost i utrzymanie mięśni.
Łatwo przyswajalny, bez laktozy
Dzięki specjalnej metodzie produkcji udało nam się usunąć laktozę, zachowując jednocześnie doskonały smak i rozpuszczalność. Dzięki czemu mogą sięgać po białko również osoby z nietolerancją laktozy lub będące na diecie FODMAP. To jednak świetny wybór dla każdego, kto chce zadbać o lżejsze trawienie.
W 100% czysta kreatyna o doskonałej użyteczności
Vilgain Kreatin to monohydrat ze znakiem towarowym Creapure® stanowi najbardziej skoncentrowane, najczystsze i najlepiej przyswajalne źródło kreatyny na rynku. Występuje w postaci mikronizowanego, jedwabiście gładkiego proszku o doskonałej rozpuszczalności i bez smaku.
Bomba proteinowa z orzechów laskowych w polewie czekoladowej 💥
Dla absolutnej rozkoszy kubków smakowych połączyliśmy czekoladowy krem z orzechów laskowych z chrupiącymi kawałkami orzechów laskowych na mlecznej bazie. Jako bonus, cały baton oblaliśmy mleczną czekoladą premium.
Czekoladowo‑karmelowa eksplozja smaków 💥
Odkryj z nami genialne połączenie pysznego świata słodkiego karmelu i wyjątkowo gładkiego kremu orzechowego. A żeby było jeszcze lepiej, całość dopełniliśmy fantastyczną 36% mleczną czekoladą.
Vilgain Lactose Free Whey Protein – krem waniliowy 1 000 g
Opakowanie: 1 000 gDawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1638 kJ / 387 kcal | 491 kJ / 116 kcal |
Tłuszcz | 6 g | 1,8 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,5 g | 1,1 g |
Węglowodany | 6,8 g | 2 g |
- w tym cukry | 6,8 g | 2 g |
Białko | 76,5 g | 23 g |
Sól | 0,40 g | 0,12 g |
Spektrum aminokwasów
100 g białka | |
Izoleucyna | 6,11 g |
Leucyna | 9,1 g |
Lizyna | 8,66 g |
Metionina | 1,7 g |
Fenyloalanina | 3,15 g |
Treonina | 7,21 g |
Tryptofan | 1,83 g |
Walina | 6,12 g |
Arginina | 2,6 g |
Histydyna | 2,07 g |
Alanina | 6,45 g |
Kwas asparaginowy | 10,2 g |
Glutamina | 16,83 g |
Glicyna | 1,82 g |
Prolina | 5,38 g |
Seryna | 5,34 g |
Tyrozyna | 3,83 g |
Cysteina | 1,6 g |
Koncentrat białka serwatkowego bez laktozy (mleko) (enzym laktaza, emulgator: lecytyna słonecznikowa) 99,4%*, mielona wanilia 0,5%, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
*Zawartość laktozy w napoju przygotowanym zgodnie z instrukcją jest mniejsza niż 10 mg/100 ml.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu.
Zalecenia producenta
- Dodać 1 miarkę (30 g) białka serwatkowego do 300 ml wody i dobrze wymieszać.
- Zawartość laktozy w napoju przygotowanym zgodnie z instrukcją wynosi mniej niż 10 mg/100 ml.
Instrukcja użycia
- Dodać 1 miarkę (30 g) białka serwatkowego do 300 ml wody i dobrze wymieszać.
- Zawartość laktozy wynosi maksymalnie 0,04 g na 100 g białka w proszku.
- Zgodnie z zalecanym sposobem przygotowania, zawartość laktozy wynosi mniej niż 6 mg na 100 ml gotowego napoju.
Uwaga
- Żywność zawierająca substancje słodzące.
- Ten produkt jest przeznaczony do stosowania w połączeniu z aktywnym trybem życia i zrównoważoną dietą.
- Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
- Suplement diety nie zastępuje zróżnicowanej diety.
- Nie przekraczać zalecanego dziennego spożycia.
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.
Vilgain Kreatyna Creapure® – 300 g
Opakowanie: 300 gDawkowanie: 5 g (4/5 miarki)
Dawki w opakowaniu: 60
5 g | |
Monohydrat kreatyny (Creapure®) | 5 g |
100% monohydratu kreatyny Creapure®.
Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, jaj, soi, nasion sezamu, orzeszków ziemnych, mleka i orzechów.
Dawkowanie
- Zaleca się dodanie 5 g (4/5 miarki) do 150‑250 ml zimnego napoju raz dziennie i wymieszanie.
- Monohydrat kreatyny jest nierozpuszczalny w wodzie. Dobrze rozpuszcza się w sokach lub innych kwaśnych napojach.
- Kreatynę należy przyjmować po treningu wraz z napojem białkowym lub o dowolnej porze dnia wraz z posiłkiem. Przyjmując ją razem z innymi składnikami odżywczymi, będzie ona lepiej wykorzystana i będzie miała większy wpływ na zwiększenie wydolności fizycznej. Całkowitą dzienną dawkę można również podzielić na kilka mniejszych dawek.
Zalecane połączenie
- Jabłczan magnezu - w celu uzupełnienia energetyzującej formy magnezu oraz wsparcia wydolności fizycznej i regeneracji.
- Omega‑3 - wspomaga regenerację mięśni po treningu i zmniejsza bolesność mięśni po ciężkich treningach.
Uwaga
- Suplement diety.
- Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
- Nie stosować u dzieci, kobiet w ciąży i karmiących.
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji.
- Nie jest przeznaczony jako substytut zróżnicowanej diety.
- Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, z dala od światła słonecznego.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, ID 29269555.
Vilgain Double Trouble Protein Bar – Krem z orzechów laskowych z mleczną czekoladą 55 g
Opakowanie: 55 g100 g | 55 g | |
Wartość energetyczna | 1600 kJ / 422 kcal | 880 kJ / 232 kcal |
Tłuszcz | 21 g | 11,6 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 10,9 g | 6 g |
Węglowodany | 17 g | 9,4 g |
- w tym cukry | 12,5 g | 6,9 g |
Błonnik | 12 g | 6,6 g |
Białko | 29 g | 16 g |
Sól | 0,27 g | 0,15 g |
Czekolada mleczna (cukier, masło kakaowe, pełne mleko w proszku) mleko, masa kakaowa 36 %, emulgator: lecytyna rzepakowa, naturalna wanilia) 20 %, białko mleka 19 %, hydrolizowany kolagen (wołowina) 10 %, rozpuszczalny błonnik buraczany, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, izolat serwatki (mleko), suszone mleko beztłuszczowy, izolat białka grochu, masło kakaowe, krem z orzechów laskowych 6,2%, orzechy laskowe, olej kokosowy, miód, skrobia ziemniaczana, emulgator: lecytyna rzepakowa, naturalna wanilia w proszku, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Ostrzeżenie dla alergików. Produkt może zawierać śladowe ilości soi, zbóż zawierających gluten, jaj, orzeszków ziemnychi innych orzechów.
Uwaga
- Żywność z cukrem.
- Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.
Vilgain Lactose Free Whey Protein – jagoda 1 000 g
Opakowanie: 1 000 gDawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1627 kJ / 385 kcal | 488 kJ / 116 kcal |
Tłuszcz | 5,8 g | 1,8 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,4 g | 1 g |
Węglowodany | 10 g | 3 g |
- w tym cukry | 8,7 g | 2,6 g |
Białko | 73 g | 22 g |
Sól | 0,38 g | 0,11 g |
Spektrum aminokwasów
100 g białka | |
Izoleucyna | 6,11 g |
Leucyna | 9,1 g |
Lizyna | 8,66 g |
Metionina | 1,7 g |
Fenyloalanina | 3,15 g |
Treonina | 7,21 g |
Tryptofan | 1,83 g |
Walina | 6,12 g |
Arginina | 2,6 g |
Histydyna | 2,07 g |
Alanina | 6,45 g |
Kwas asparaginowy | 10,2 g |
Glutamina | 16,83 g |
Glicyna | 1,82 g |
Prolina | 5,38 g |
Seryna | 5,34 g |
Tyrozyna | 3,83 g |
Cysteina | 1,6 g |
Koncentrat białka serwatkowego (mleko) (enzym laktaza, emulgator: lecytyna słonecznikowa) 95,5%*, liofilizowane jagody 3%, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe ze stewii.
*Zawartość laktozy w napoju przygotowanym zgodnie z instrukcją wynosi mniej niż 10 mg/100 ml.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu.
Zalecenia producenta
- Dodać 1 miarkę (30 g) białka serwatkowego do 300 ml wody i dobrze wymieszać.
- Zawartość laktozy w napoju przygotowanym zgodnie z instrukcją wynosi mniej niż 10 mg/100 ml.
Instrukcja użycia
- Dodać 1 miarkę (30 g) białka serwatkowego do 300 ml wody i dobrze wymieszać.
- Zawartość laktozy wynosi maksymalnie 0,04 g na 100 g białka w proszku.
- Zgodnie z zalecanym sposobem przygotowania, zawartość laktozy wynosi mniej niż 6 mg na 100 ml gotowego napoju.
Uwaga
- Żywność zawierająca substancje słodzące.
- Ten produkt jest przeznaczony do stosowania w połączeniu z aktywnym trybem życia i zrównoważoną dietą.
- Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
- Suplement diety nie zastępuje zróżnicowanej diety.
- Nie przekraczać zalecanego dziennego spożycia.
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.
Vilgain Double Trouble Protein Bar – Orzeszki ziemne z solonym karmelem 55 g
Opakowanie: 55 g100 g | 55 g | |
Wartość energetyczna* | 1857 kJ / 450 kcal | 1021 kJ / 248 kcal |
Tłuszcz | 18 g | 10 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 8,2 g | 4,4 g |
Węglowodany | 22 g | 12 g |
- w tym cukry | 10 g | 5,7 g |
Błonnik | 11 g | 6 g |
Białko | 30 g | 16 g |
Sól | 0,72 g | 0,40 g |
*Znaleźliśmy błąd w wartościach odżywczych na etykiecie. Prawidłowe informacje można znaleźć w tej tabeli.
Czekolada mleczna (cukier, masło kakaowe, pełnotłusty suszony mleko, masa kakaowa 36 %, emulgator: lecytyna rzepakowa, wanilia) 20 %, białko mleka 19 %, hydrolizowany kolagen (wołowy), rozpuszczalny błonnik buraczany, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, suszone mleko mleko beztłuszczowy, syrop karmelowy 6%, izolat białka grochu, masło kakaowe, orzeszki ziemne 5 %, krem orzechowy , olej kokosowy, suszone mleko mleko mleko pełne, miód, skrobia ziemniaczana, emulgator: lecytyna rzepakowa, sól, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, jaj, innych orzechów i soi.
Uwaga
- Żywność z cukrem.
- Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.
Vilgain Lactose Free Whey Protein – koktajl czekoladowy 1 000 g
Opakowanie: 1 000 gDawkowanie: 30 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 33
100 g | 30 g | |
Wartość energetyczna | 1622 kJ / 384 kcal | 487 kJ / 115 kcal |
Tłuszcz | 6,2 g | 1,9 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 3,6 g | 1,1 g |
Węglowodany | 7,2 g | 2,2 g |
- w tym cukry | 6,5 g | 2 g |
Błonnik | 1,7 g | 0,5 g |
Białko | 73,9 g | 22,2 g |
Sól | 0,38 g | 0,11 g |
Spektrum aminokwasów
100 g białka | |
Izoleucyna | 6,11 g |
Leucyna | 9,1 g |
Lizyna | 8,66 g |
Metionina | 1,7 g |
Fenyloalanina | 3,15 g |
Treonina | 7,21 g |
Tryptofan | 1,83 g |
Walina | 6,12 g |
Arginina | 2,6 g |
Histydyna | 2,07 g |
Alanina | 6,45 g |
Kwas asparaginowy | 10,2 g |
Glutamina | 16,83 g |
Glicyna | 1,82 g |
Prolina | 5,38 g |
Seryna | 5,34 g |
Tyrozyna | 3,83 g |
Cysteina | 1,6 g |
Koncentrat białka serwatkowego bez laktozy (mleko) (enzym laktaza, emulgator: lecytyna słonecznikowa) 94,2%, odtłuszczone kakao 5%, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe ze stewii.
*Zawartość laktozy w napoju przygotowanym zgodnie z instrukcją jest mniejsza niż 10 mg/100 ml.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu.
Zalecenia producenta
- Dodać 1 miarkę (30 g) białka serwatkowego do 300 ml wody i dobrze wymieszać.
- Zawartość laktozy w napoju przygotowanym zgodnie z instrukcją wynosi mniej niż 10 mg/100 ml.
Instrukcja użycia
- Dodać 1 miarkę (30 g) białka serwatkowego do 300 ml wody i dobrze wymieszać.
- Zawartość laktozy wynosi maksymalnie 0,04 g na 100 g białka w proszku.
- Zgodnie z zalecanym sposobem przygotowania, zawartość laktozy wynosi mniej niż 6 mg na 100 ml gotowego napoju.
Uwaga
- Żywność zawierająca substancje słodzące.
- Ten produkt jest przeznaczony do stosowania w połączeniu z aktywnym trybem życia i zrównoważoną dietą.
- Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
- Suplement diety nie zastępuje zróżnicowanej diety.
- Nie przekraczać zalecanego dziennego spożycia.
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.