Vilgain Clear Whey Isolate – o świeżym owocowym smaku, słodzony stewią, z ponad 85% białka
Vilgain Clear Whey Isolate – o świeżym owocowym smaku, słodzony stewią, z ponad 85% białka
Najwyższej klasy procesy produkcyjne i doskonała czystość składu
Vilgain Clear whey isolate jest wytwarzany przy użyciu najnowocześniejszych procesów z wysokiej jakości serwatki z Holandii , produkowanej w zakładzie posiadającym certyfikat ISO 22000 [1]. Wszystkie procesy są zgodne z HACCP i GMP [2]. Opakowanie jest wykonane z gwarantowanych nietoksycznych materiałów z certyfikatem kontaktu z żywnością.
Maksymalna użyteczność dla organizmu
Białko serwatkowe ma podobnie doskonałą biodostępność jak mięso, co stawia je na pierwszym miejscu w ludzkim organizmie. Ma doskonałą strawność i zawiera dużą ilość niezbędnych aminokwasów - w tym ponad 25% aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) wraz z leucyną. Aminokwasy te są ważnym budulcem stymulującym wzrost i regenerację mięśni.
Jakość białka (DIAAS*) %
Wołowina
Czysty izolat serwatki
Izolat białka sojowego
*Najbardziej aktualny wskaźnik jakości białka oparty na zawartości aminokwasów egzogennych i strawności białka. Białka o DIAAS >75% są oceniane jako wysokiej jakości, >100% to doskonałe źródła białka według FAO.
Zamiast sukralozy, naturalny słodzik
z liści stewii🌱
Stewia pozwala nam produkować wysokiej jakości słodzik zawierający glikozydy stewiolowe. Nie mają one wpływu na poziom cukru we krwi, są 200‑300 razy słodsze niż cukier i są uważane za bezpieczny bezkaloryczny słodzik, który jest również pochodzenia naturalnego.
Dlaczego nasze białko nie zawiera sukralozy?
Sukraloza, obecnie najczęściej stosowany sztuczny słodzik, jest syntetycznym związkiem chloru i sacharozy. Ostatnio pojawiło się kilka badań, które wskazują na możliwy negatywny wpływ na ludzki organizm.
✔️ Glikozydy stewiolowe | ❌ Sukraloza | |
Bezpieczeństwo | Brak wpływu na insulinooporność | Możliwy negatywny wpływ na insulinooporność |
Pochodzenie | Naturalne pochodzenie | Pochodzenie syntetyczne |
Słodycz | Średnia słodycz | Wysoka słodycz |
Mikrobiom | Nie wpływa negatywnie na mikrobiom | Możliwy negatywny wpływ na mikrobiom |
Porównaj izolaty Vilgain® z koncentratami
Rodzaj białka |
Rodzaj białka |
Rodzaj białka |
Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein Isolate | Vilgain® Clear whey isolate | Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein |
Forma |
Forma |
Forma |
izolat | izolat | koncentrat |
Smak |
Smak |
Smak |
lekko mleczny | o smaku lemoniady, bez posmaku mleka | wyraźnie mleczny |
Słodzik |
Słodzik |
Słodzik |
Naturalny z liści stewii | Naturalny z liści stewii | Naturalny z liści stewii |
Białko |
Białko |
Białko |
79 – 80 % | > 84 % | 69 – 78 % |
Tłuszcze |
Tłuszcze |
Tłuszcze |
1,1 – 2,2 % | 0,1 % | 5,7 – 7,7 % |
Węglowodany |
Węglowodany |
Węglowodany |
4 – 4,3 % | 1,3 - 2,5 % | 7,2 – 14 % |
Kup teraz | Kup teraz | Kup teraz |
Składniki
Izolat białka serwatkowego instant 91% (mleko) 96,7%, naturalne aromaty, proszek buraczany, substancja przeciwpieniąca (krzemionka), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.
Jakość składników
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, orzeszków ziemnychi innych orzechów.
Składniki
Izolat białka serwatkowego instant 91% (mleko) 96,7%, naturalne aromaty, barwnik: naturalna zieleń (spirulina i koncentrat z krokosza barwierskiego), substancja przeciwpieniąca (krzemionka), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.
Jakość składników
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, orzeszków ziemnychi innych orzechów.
Składniki
Izolat białka serwatkowego instant (mleko) 97%, naturalne aromaty, proszek buraczany, substancja przeciwpieniąca (krzemionka), substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Jakość składników
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych i innych orzechów.
Składniki
Izolat białka serwatkowego instant (mleko) 98%, naturalne aromaty, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych, substancja przeciwpieniąca (krzemionka), barwnik (beta-karoten), regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Jakość składników
- 2x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, orzeszków ziemnych i innych orzechów.
Składniki
Izolat białka serwatkowego instant 91% (mleko) 96,6%, naturalne aromaty, substancja przeciwpieniąca (krzemionka), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.
Jakość składników
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
Ostrzeżenie dla alergików: alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnychi innych orzechów.
Składniki
Izolat białka serwatkowego instant (mleko) 97%, naturalne aromaty, proszek buraczany, substancja słodząca glikozyd stewiolowy, substancja przeciwpieniąca (krzemionka), regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Jakość składników
- 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, orzeszków ziemnych i innych orzechów.
Składniki
Izolat białka serwatkowego instant 91% (mleko) 97%, naturalny aromat, barwnik: beta‑karoten, substancja przeciwpieniąca (krzemionka), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.
Jakość składników
- 2x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, orzeszków ziemnychi innych orzechów.
Tabele kaloryczne
100 g | 25 g | |
Wartość energetyczna | 1490 kJ / 351 kcal | 372 kJ / 88 kcal |
Tłuszcz | 0,2 g | 0,1 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,2 g | 0 g |
Węglowodany | 2 g | 0,5 g |
- w tym cukry | 1 g | 0,2 g |
Białko | 85 g | 21,3 g |
Sól | 0,02 g | 0,01 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 5 g |
Leucyna | 9,7 g |
Lizyna | 10 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 2,65 g |
Treonina | 6,1 g |
Tryptofan | 1,9 g |
Walina | 4,7 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,35 g |
Arginina | 1,75 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 10,5 g |
Glutamina | 16,2 g |
Glicyna | 1,45 g |
Alanina | 4,75 g |
Prolina | 5,45 g |
Seryna | 4,65 g |
Tyrozyna | 2,6 g |
Cysteina | 2,2 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g proszku.
Tabele kaloryczne
100 g | 25 g | |
Wartość energetyczna | 1492 kJ / 351 kcal | 373 kJ / 88 kcal |
Tłuszcz | 0,2 g | 0,1 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,2 g | 0 g |
Węglowodany | 2,7 g | 0,7 g |
- w tym cukry | 1,4 g | 0,4 g |
Białko | 85 g | 21 g |
Sól | 0,02 g | 0,01 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 5 g |
Leucyna | 9,7 g |
Lizyna | 10 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 2,65 g |
Treonina | 6,1 g |
Tryptofan | 1,9 g |
Walina | 4,7 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,35 g |
Arginina | 1,75 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 10,5 g |
Glutamina | 16,2 g |
Glicyna | 1,45 g |
Alanina | 4,75 g |
Prolina | 5,45 g |
Seryna | 4,65 g |
Tyrozyna | 2,6 g |
Cysteina | 2,2 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g proszku.
Tabele kaloryczne
100 g | 25 g | |
Wartość energetyczna | 1464 kJ / 344 kcal | 367 kJ / 86 kcal |
Tłuszcz | 0,1 g | 0 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,1 g | 0 g |
Węglowodany | 1,6 g | 0,4 g |
- w tym cukry | 0,9 g | 0,2 g |
Białko | 84,2 g | 21,1 g |
Sól | 0,02 g | 0 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 5 g |
Leucyna | 9,7 g |
Lizyna | 10 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 2,65 g |
Treonina | 6,1 g |
Tryptofan | 1,9 g |
Walina | 4,7 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,35 g |
Arginina | 1,75 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 10,5 g |
Glutamina | 16,2 g |
Glicyna | 1,45 g |
Alanina | 4,75 g |
Prolina | 5,45 g |
Seryna | 4,65 g |
Tyrozyna | 2,6 g |
Cysteina | 2,2 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g proszku.
Tabele kaloryczne
100 g | 25 g | |
Wartość energetyczna | 1496 kJ / 352 kcal | 374 kJ / 88 kcal |
Tłuszcz | 0,2 g | 0,1 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,2 g | 0 g |
Węglowodany | 2,1 g | 0,52 g |
- w tym cukry | 1 g | 0,2 g |
Białko | 86 g | 21 g |
Sól | 0,02 g | 0,01 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 5 g |
Leucyna | 9,7 g |
Lizyna | 10 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 2,65 g |
Treonina | 6,1 g |
Tryptofan | 1,9 g |
Walina | 4,7 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,35 g |
Arginina | 1,75 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 10,5 g |
Glutamina | 16,2 g |
Glicyna | 1,45 g |
Alanina | 4,75 g |
Prolina | 5,45 g |
Seryna | 4,65 g |
Tyrozyna | 2,6 g |
Cysteina | 2,2 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g proszku.
Tabele kaloryczne
100 g | 25 g | |
Wartość energetyczna | 1495 kJ / 352 kcal | 374 kJ / 88 kcal |
Tłuszcz | 0,2 g | 0,05 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,15 g | 0,04 g |
Węglowodany | 2,5 g | 0,6 g |
- w tym cukry | 1,1 g | 0,3 g |
Białko | 85 g | 21,2 g |
Sól | 0,02 g | 0,01 g |
Tabele kaloryczne
100 g | 25 g | |
Wartość energetyczna | 1487 kJ / 350 kcal | 372 kJ / 88 kcal |
Tłuszcz | 0,2 g | 0,1 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,1 g | 0 g |
Węglowodany | 2,4 g | 0,6 g |
- w tym cukry | 1,2 g | 0,3 g |
Białko | 84,6 g | 21,1 g |
Sól | 0,02 g | 0,01 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 5 g |
Leucyna | 9,7 g |
Lizyna | 10 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 2,65 g |
Treonina | 6,1 g |
Tryptofan | 1,9 g |
Walina | 4,7 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,35 g |
Arginina | 1,75 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 10,5 g |
Glutamina | 16,2 g |
Glicyna | 1,45 g |
Alanina | 4,75 g |
Prolina | 5,45 g |
Seryna | 4,65 g |
Tyrozyna | 2,6 g |
Cysteina | 2,2 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g proszku.
Tabele kaloryczne
100 g | 25 g | |
Wartość energetyczna | 1489 kJ / 350 kcal | 371 kJ / 88 kcal |
Tłuszcz | 0,2 g | 0,1 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,2 g | 0 g |
Węglowodany | 2,5 g | 0,6 g |
- w tym cukry | 1,5 g | 0,4 g |
Białko | 84,5 g | 21,1 g |
Sól | 0,02 g | 0,01 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 5 g |
Leucyna | 9,7 g |
Lizyna | 10 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 2,65 g |
Treonina | 6,1 g |
Tryptofan | 1,9 g |
Walina | 4,7 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,35 g |
Arginina | 1,75 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 10,5 g |
Glutamina | 16,2 g |
Glicyna | 1,45 g |
Alanina | 4,75 g |
Prolina | 5,45 g |
Seryna | 4,65 g |
Tyrozyna | 2,6 g |
Cysteina | 2,2 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g proszku.
Dawkowanie: 25 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 20
Dawkowanie: 25 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 20
Dawkowanie: 25 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 20
Dawkowanie: 25 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 20
Dawkowanie: 25 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 25 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 20
Dawkowanie: 25 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 40
Dawkowanie: 25 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 40
Dawkowanie: 25 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 20
Dawkowanie: 25 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 40
Dawkowanie: 25 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 25 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 40
Dawkowanie: 25 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 40
Dawkowanie: 25 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 25 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 20
Dawkowanie: 25 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 40
Dawkowanie: 25 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 40
Dawkowanie: 25 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Dawkowanie: 25 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu: 1
Zalecenia producenta
- Wymieszać jedną porcję 25 g (1 miarka/worek) w shakerze z 300‑400 ml wody.
- Po wstrząśnięciu odczekać około 20 sekund, aż piana się zredukuje.
- Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej.
- Ten produkt jest przeznaczony do stosowania w połączeniu z aktywnym trybem życia i zbilansowaną dietą.
- Ze względu na kwaśny smak gotowego napoju nie zaleca się przyjmowania go na pusty żołądek.
Uwaga
- Napój w proszku z substancjami słodzącymi.
- Ten produkt jest przeznaczony do stosowania w połączeniu z aktywnym trybem życia i zrównoważoną dietą.
- Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.
Popularne alternatywy
Server Error
We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.
error 500 [2024-09-07 01:59:28]