Vilgain Clear Whey Isolate ⁠–⁠ o świeżym owocowym smaku, słodzony stewią, z ponad 85% białka

Vilgain Clear Whey Isolate ⁠–⁠ o świeżym owocowym smaku, słodzony stewią, z ponad 85% białka

Strawberry lemonade
Strawberry lemonade
170
1218
99,99 zł

Najwyższej klasy procesy produkcyjne i doskonała czystość składu

Vilgain Clear whey isolate jest wytwarzany przy użyciu najnowocześniejszych procesów z wysokiej jakości serwatki z Holandii , produkowanej w zakładzie posiadającym certyfikat ISO 22000 [1]. Wszystkie procesy są zgodne z HACCP i GMP [2]. Opakowanie jest wykonane z gwarantowanych nietoksycznych materiałów z certyfikatem kontaktu z żywnością.

Nie zawiera sztucznych aromatów i barwników

Stabilność mikrobiologiczna

Brak surowców modyfikowanych genetycznie

Maksymalna użyteczność dla organizmu

Białko serwatkowe ma podobnie doskonałą biodostępność jak mięso, co stawia je na pierwszym miejscu w ludzkim organizmie. Ma doskonałą strawność i zawiera dużą ilość niezbędnych aminokwasów - w tym ponad 25% aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) wraz z leucyną. Aminokwasy te są ważnym budulcem stymulującym wzrost i regenerację mięśni.

Jakość białka (DIAAS*) %

Wołowina

110

Czysty izolat serwatki

100

Izolat białka sojowego

84

*Najbardziej aktualny wskaźnik jakości białka oparty na zawartości aminokwasów egzogennych i strawności białka. Białka o DIAAS >75% są oceniane jako wysokiej jakości, >100% to doskonałe źródła białka według FAO.

Zamiast sukralozy, naturalny słodzik
z liści stewii🌱

Stewia pozwala nam produkować wysokiej jakości słodzik zawierający glikozydy stewiolowe. Nie mają one wpływu na poziom cukru we krwi, są 200‑300 razy słodsze niż cukier i są uważane za bezpieczny bezkaloryczny słodzik, który jest również pochodzenia naturalnego.

Dlaczego nasze białko nie zawiera sukralozy?

Sukraloza, obecnie najczęściej stosowany sztuczny słodzik, jest syntetycznym związkiem chloru i sacharozy. Ostatnio pojawiło się kilka badań, które wskazują na możliwy negatywny wpływ na ludzki organizm.

✔️ Glikozydy stewiolowe ❌ Sukraloza
Bezpieczeństwo Brak wpływu na insulinooporność Możliwy negatywny wpływ na insulinooporność
Pochodzenie Naturalne pochodzenie Pochodzenie syntetyczne
Słodycz Średnia słodycz Wysoka słodycz
Mikrobiom Nie wpływa negatywnie na mikrobiom Możliwy negatywny wpływ na mikrobiom

Porównaj izolaty Vilgain® z koncentratami

Rodzaj białka
Rodzaj białka
Rodzaj białka
Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein Isolate Vilgain® Clear whey isolate Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein
Forma
Forma
Forma
izolat izolat koncentrat
Smak
Smak
Smak
lekko mleczny o smaku lemoniady, bez posmaku mleka wyraźnie mleczny
Słodzik
Słodzik
Słodzik
Naturalny z liści stewii Naturalny z liści stewii Naturalny z liści stewii
Białko
Białko
Białko
79 – 80 % > 84 % 69 – 78 %
Tłuszcze
Tłuszcze
Tłuszcze
1,1 – 2,2 % 0,1 % 5,7 – 7,7 %
Węglowodany
Węglowodany
Węglowodany
4 – 4,3 % 1,3 - 2,5 % 7,2 – 14 %
Kup teraz Kup teraz Kup teraz
Źródła informacji (2)
Wyświetl listę Ukryj listę

Składniki

Izolat białka serwatkowego instant 91% (mleko) 96,7%, naturalne aromaty, proszek buraczany, substancja przeciwpieniąca (krzemionka), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.

Jakość składników

  • 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok

Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, orzeszków ziemnychi innych orzechów.

Składniki

Izolat białka serwatkowego instant 91% (mleko) 96,7%, naturalne aromaty, barwnik: naturalna zieleń (spirulina i koncentrat z krokosza barwierskiego), substancja przeciwpieniąca (krzemionka), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.

Jakość składników

  • 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok

Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, orzeszków ziemnychi innych orzechów.

Składniki

Izolat białka serwatkowego instant (mleko) 97%, naturalne aromaty, proszek buraczany, substancja przeciwpieniąca (krzemionka), substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.

Jakość składników

  • 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok

Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych i innych orzechów.

Składniki

Izolat białka serwatkowego instant (mleko) 98%, naturalne aromaty, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych, substancja przeciwpieniąca (krzemionka), barwnik (beta-karoten), regulator kwasowości: kwas cytrynowy.

Jakość składników

  • 2x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok

Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, orzeszków ziemnych i innych orzechów.

Składniki

Izolat białka serwatkowego instant 91% (mleko) 96,6%, naturalne aromaty, substancja przeciwpieniąca (krzemionka), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.

Jakość składników

  • 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok

Ostrzeżenie dla alergików: alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnychi innych orzechów.

Składniki

Izolat białka serwatkowego instant (mleko) 97%, naturalne aromaty, proszek buraczany, substancja słodząca glikozyd stewiolowy, substancja przeciwpieniąca (krzemionka), regulator kwasowości: kwas cytrynowy.

Jakość składników

  • 1x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok

Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, orzeszków ziemnych i innych orzechów.

Składniki

Izolat białka serwatkowego instant 91% (mleko) 97%, naturalny aromat, barwnik: beta‑karoten, substancja przeciwpieniąca (krzemionka), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.

Jakość składników

  • 2x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok

Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, orzeszków ziemnychi innych orzechów.

Tabele kaloryczne

100 g
25 g
Wartość energetyczna
1490 kJ / 351 kcal372 kJ / 88 kcal
Tłuszcz
0,2 g0,1 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe
0,2 g0 g
Węglowodany
2 g0,5 g
- w tym cukry
1 g0,2 g
Białko
85 g21,3 g
Sól
0,02 g0,01 g

Profil aminokwasowy:

100 g*
Niezbędne aminokwasy
Izoleucyna5 g
Leucyna9,7 g
Lizyna10 g
Metionina2,1 g
Fenyloalanina2,65 g
Treonina6,1 g
Tryptofan1,9 g
Walina4,7 g
Aminokwasy pół-niezbędne
Histydyna
1,35 g
Arginina1,75 g
Aminokwasy nieistotne
Kwas asparaginowy10,5 g
Glutamina16,2 g
Glicyna1,45 g
Alanina
4,75 g
Prolina5,45 g
Seryna4,65 g
Tyrozyna2,6 g
Cysteina2,2 g

*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g proszku.

Tabele kaloryczne

100 g25 g
Wartość energetyczna1492 kJ / 351 kcal373 kJ / 88 kcal
Tłuszcz0,2 g0,1 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe0,2 g0 g
Węglowodany2,7 g0,7 g
- w tym cukry1,4 g0,4 g
Białko85 g21 g
Sól0,02 g0,01 g

Profil aminokwasowy:

100 g*
Niezbędne aminokwasy
Izoleucyna5 g
Leucyna9,7 g
Lizyna10 g
Metionina2,1 g
Fenyloalanina2,65 g
Treonina6,1 g
Tryptofan1,9 g
Walina4,7 g
Aminokwasy pół-niezbędne
Histydyna
1,35 g
Arginina1,75 g
Aminokwasy nieistotne
Kwas asparaginowy10,5 g
Glutamina16,2 g
Glicyna1,45 g
Alanina
4,75 g
Prolina5,45 g
Seryna4,65 g
Tyrozyna2,6 g
Cysteina2,2 g

*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g proszku.

Tabele kaloryczne

100 g25 g
Wartość energetyczna1464 kJ / 344 kcal
367 kJ / 86 kcal
Tłuszcz0,1 g
0 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe0,1 g0 g
Węglowodany1,6 g
0,4 g
- w tym cukry0,9 g
0,2 g
Białko84,2 g
21,1 g
Sól0,02 g
0 g

Profil aminokwasowy:

100 g*
Niezbędne aminokwasy
Izoleucyna5 g
Leucyna9,7 g
Lizyna10 g
Metionina2,1 g
Fenyloalanina2,65 g
Treonina6,1 g
Tryptofan1,9 g
Walina4,7 g
Aminokwasy pół-niezbędne
Histydyna
1,35 g
Arginina1,75 g
Aminokwasy nieistotne
Kwas asparaginowy10,5 g
Glutamina16,2 g
Glicyna1,45 g
Alanina
4,75 g
Prolina5,45 g
Seryna4,65 g
Tyrozyna2,6 g
Cysteina2,2 g

*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g proszku.

Tabele kaloryczne

100 g25 g
Wartość energetyczna1496 kJ / 352 kcal374 kJ / 88 kcal
Tłuszcz0,2 g0,1 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe0,2 g0 g
Węglowodany2,1 g0,52 g
- w tym cukry1 g0,2 g
Białko86 g21 g
Sól0,02 g0,01 g

Profil aminokwasowy:

100 g*
Niezbędne aminokwasy
Izoleucyna5 g
Leucyna9,7 g
Lizyna10 g
Metionina2,1 g
Fenyloalanina2,65 g
Treonina6,1 g
Tryptofan1,9 g
Walina4,7 g
Aminokwasy pół-niezbędne
Histydyna
1,35 g
Arginina1,75 g
Aminokwasy nieistotne
Kwas asparaginowy10,5 g
Glutamina16,2 g
Glicyna1,45 g
Alanina
4,75 g
Prolina5,45 g
Seryna4,65 g
Tyrozyna2,6 g
Cysteina2,2 g

*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g proszku.

Tabele kaloryczne

100 g
25 g
Wartość energetyczna
1495 kJ / 352 kcal374 kJ / 88 kcal
Tłuszcz
0,2 g0,05 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe
0,15 g0,04 g
Węglowodany
2,5 g0,6 g
- w tym cukry
1,1 g0,3 g
Białko
85 g21,2 g
Sól
0,02 g0,01 g

Tabele kaloryczne

100 g25 g
Wartość energetyczna1487 kJ / 350 kcal372 kJ / 88 kcal
Tłuszcz0,2 g0,1 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe0,1 g0 g
Węglowodany2,4 g0,6 g
- w tym cukry1,2 g0,3 g
Białko84,6 g21,1 g
Sól0,02 g0,01 g

Profil aminokwasowy:

100 g*
Niezbędne aminokwasy
Izoleucyna5 g
Leucyna9,7 g
Lizyna10 g
Metionina2,1 g
Fenyloalanina2,65 g
Treonina6,1 g
Tryptofan1,9 g
Walina4,7 g
Aminokwasy pół-niezbędne
Histydyna
1,35 g
Arginina1,75 g
Aminokwasy nieistotne
Kwas asparaginowy10,5 g
Glutamina16,2 g
Glicyna1,45 g
Alanina
4,75 g
Prolina5,45 g
Seryna4,65 g
Tyrozyna2,6 g
Cysteina2,2 g

*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g proszku.

Tabele kaloryczne

100 g25 g
Wartość energetyczna1489 kJ / 350 kcal371 kJ / 88 kcal
Tłuszcz0,2 g0,1 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe0,2 g0 g
Węglowodany2,5 g0,6 g
- w tym cukry1,5 g0,4 g
Białko84,5 g21,1 g
Sól0,02 g0,01 g

Profil aminokwasowy:

100 g*
Niezbędne aminokwasy
Izoleucyna5 g
Leucyna9,7 g
Lizyna10 g
Metionina2,1 g
Fenyloalanina2,65 g
Treonina6,1 g
Tryptofan1,9 g
Walina4,7 g
Aminokwasy pół-niezbędne
Histydyna
1,35 g
Arginina1,75 g
Aminokwasy nieistotne
Kwas asparaginowy10,5 g
Glutamina16,2 g
Glicyna1,45 g
Alanina
4,75 g
Prolina5,45 g
Seryna4,65 g
Tyrozyna2,6 g
Cysteina2,2 g

*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g proszku.

Opakowanie: 500 g
Dawkowanie: 25 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 20 
Opakowanie: 500 g
Dawkowanie: 25 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 20 
Opakowanie: 500 g
Dawkowanie: 25 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 20 
Opakowanie: 500 g
Dawkowanie: 25 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 20 
Opakowanie: 25 g
Dawkowanie: 25 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu:
Opakowanie: 500 g
Dawkowanie: 25 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 20 
Opakowanie: 1000 g
Dawkowanie: 25 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 40 
Opakowanie: 1000 g
Dawkowanie: 25 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 40 
Opakowanie: 500 g
Dawkowanie: 25 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 20 
Opakowanie: 1000 g
Dawkowanie: 25 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 40 
Opakowanie: 25 g
Dawkowanie: 25 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu:
Opakowanie: 1000 g
Dawkowanie: 25 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 40 
Opakowanie: 1000 g
Dawkowanie: 25 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 40 
Opakowanie: 25 g
Dawkowanie: 25 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu:
Opakowanie: 500 g
Dawkowanie: 25 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 20 
Opakowanie: 1000 g
Dawkowanie: 25 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 40 
Opakowanie: 1000 g
Dawkowanie: 25 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 40 
Opakowanie: 25 g
Dawkowanie: 25 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu:
Opakowanie: 25 g
Dawkowanie: 25 g (1 worek)
Dawki w opakowaniu:

Zalecenia producenta

  • Wymieszać jedną porcję 25 g (1 miarka/worek) w shakerze z 300‑400 ml wody.
  • Po wstrząśnięciu odczekać około 20 sekund, aż piana się zredukuje.
  • Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej.
  • Ten produkt jest przeznaczony do stosowania w połączeniu z aktywnym trybem życia i zbilansowaną dietą.
  • Ze względu na kwaśny smak gotowego napoju nie zaleca się przyjmowania go na pusty żołądek.

Uwaga

  • Napój w proszku z substancjami słodzącymi.
  • Ten produkt jest przeznaczony do stosowania w połączeniu z aktywnym trybem życia i zrównoważoną dietą.
  • Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
  • Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
500 Server Error <!--# echo var="status" --> <!--# if expr="$status_text" --> <!--# echo var="status_text" --> <!--# else --> Server Error <!--# endif -->

Server Error

We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.

error 500 [2024-09-07 01:59:28]