Białka dyni

Produktów: 0
Sortowanie
:
Domyślnie
Nie znaleźliśmy tu żadnych produktów

Produkty zostały wyprzedane. Prosimy o kontakt z obsługą klienta, aby uzyskać więcej informacji.

Białko z pestek dyni

Białko z dyni jest jednym z mniej popularnych, ale wysokiej jakości białek roślinnych. Zawiera 65% białka na 100 g, jest również dobrym źródłem magnezu, manganu, żelaza, witaminy Ezdrowych tłuszczów. Białko produkowane jest poprzez tłoczenie pestek dyni, podczas którego oddzielany jest olej dyniowy. Pozostała mieszanina jest następnie mielona na drobny, jasnobrązowy proszek.

Chociaż białko z pestek dyni zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy, niska zawartość lizyny i treoniny poważnie ogranicza jego użyteczność. W suplementach białkowych często występuje w połączeniu białkiem grochu lub ryżu.

Białko dyni może być stosowane jako klasyczny napój białkowy, mieszany z płatkami śniadaniowymi lub koktajlami. Może być również stosowane w zupach lub sosach.