Niezależnie od tego, czy wieczorem wychodzisz imprezować z przyjaciółmi, czy po prostu relaksujesz się przed telewizorem, nie możesz przegapić tego zdrowego chrupania! Domowe chipsy tortilla i świetne dipy są gotowe w 15 minut i impreza może się rozpocząć!
1 porcja zawiera.
- 169 kcal
- 5 g węglowodanów
- 13,4 g tłuszczów
- 5,9 g białka
Na 1 porcję
- 20 g masła orzechowego w proszku
- 20 ml wody
- 1 łyżka sosu aminowego
- 1 łyżeczka suszonego czosneku
Przygotowanie
-
Rozgrzej piekarnik do 200°C.
-
Pociąć wrapy na trójkąty.
-
Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, spryskaj oliwą z oliwek, posyp przyprawami i wymieszaj, aby obtoczyć chipsy w przyprawach.
-
Ułóż chipsy na blasze do pieczenia tak, aby jak najmniej na siebie zachodziły.
-
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez około 5‑10 minut na złoty kolor.
-
Podczas pieczenia przygotuj dipy, po prostu mieszając i miksując wszystkie składniki.
1.
2.
-
Upieczone? Gotowe. Jesteśmy gotowi do podania. Smacznego.