Niezależnie od tego, czy wieczorem wychodzisz imprezować z przyjaciółmi, czy po prostu relaksujesz się przed telewizorem, nie możesz przegapić tego zdrowego chrupania! Domowe chipsy tortilla i świetne dipy są gotowe w 15 minut i impreza może się rozpocząć!
1 porcja zawiera.
- 493 kcal
- 12 g węglowodanów
- 38 g tłuszczów
- 27 g białka
Na 1 porcję
- 1 Vilgain wrap
- 2 ml ghee w sprayu
- przyprawa do pizzy
- przyprawa curry
- 50 g tarty ser mozzarella
- 50 g cheddar
- 3 łyżki mleka
- 1 łyżka słodkiego sosu chili
- szczypta kurkumy
- szczypta pieprzu
- szczypta papryki mielonej
- 2 ml ghee w sprayu
Przygotowanie
-
Rozgrzej piekarnik do 200°C.
-
Pociąć wrapy na trójkąty.
-
Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, spryskaj oliwą z oliwek, posyp przyprawami i wymieszaj, aby obtoczyć chipsy w przyprawach.
-
Ułóż chipsy na blasze do pieczenia tak, aby jak najmniej na siebie zachodziły.
-
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez około 5‑10 minut na złoty kolor.