Vilgain Syrop z cykorii – naturalny słodzik z błonnikiem i minimalną ilością cukru
Vilgain Syrop z cykorii – naturalny słodzik z błonnikiem i minimalną ilością cukru
Osłódź swoje jedzenie i napoje w sposób naturalny i niskokaloryczny
Syrop z cykorii jest pod wieloma względami wyjątkiem od innych syropów. Jest produkowany delikatną metodą z korzenia cykorii, ma przyjemnie słodki smak i gęstą konsystencję. W porównaniu z cukrem lub innymi syropami nadaje się do codziennego słodzenia i stosowania diety, nie zawiera dodatku substancji słodzących ani barwników.
Syrop (prawie) bez cukru? Dokładnie.
To nie jest żadna magia. Taki jest po prostu syrop z cykorii. Zawiera tylko 6% cukru (dzięki czemu jest odpowiedni dla osób z cukrzycą typu 1 i typu 2), dużo błonnika i niski indeks glikemiczny, więc po jego spożyciu nie doświadczysz gwałtownego wzrostu cukru we krwi. W rezultacie nie będziesz szybko odczuwać głodu.
69% błonnika dla lepszego trawienia
Wysoka zawartość prebiotycznego błonnika (inuliny) korzystnie wpływa na układ pokarmowy. Inulina nie jest wchłaniana w jelicie cienkim, ale wędruje do jelita grubego, gdzie służy jako prebiotyk - pokarm dla korzystnych bakterii.
Zdrowy przewód pokarmowy wiąże się z wieloma innymi korzyściami zdrowotnymi, a także z optymalnym wchłanianiem składników odżywczych z pożywienia.
Wydajna metoda produkcji zapewnia lepszą jakość syropu
Nasz syrop z cykorii jest produkowany metodą hydrolizy enzymatycznej. Zapewnia to stałą wysoką jakość, a także gładszą konsystencję w porównaniu z konwencjonalną produkcją przez prażenie.
Nie znajdziesz bardziej funkcjonalnego i wszechstronnego słodzika
Dzięki słodkiemu smakowi, a jednocześnie doskonałym wartościom odżywczym, syrop z cykorii to absolutnie fenomenalny słodzik do każdej kuchni. Dodaj go do porannej kawy, podczas pieczenia zdrowych smakołyków, w sosach lub gdziekolwiek indziej.
Porównaj nasz syrop z cykorii
ze zwykłym syropem z agawy
Vilgain Syrop z cykorii | Zwykły syrop z agawy |
Pochodzenie |
Pochodzenie |
Korzeń cykorii | Sok z rośliny agawy |
Główny składnik |
Główny składnik |
Inulina (błonnik prebiotyczny) | Fruktoza (cukier) |
Smak |
Smak |
Delikatnie słodki, mniej intensywny | Bardzo słodki, intensywny |
Indeks glikemiczny |
Indeks glikemiczny |
Niski | Niski |
Zawartość węglowodanów |
Zawartość węglowodanów |
Około 6 g/100 g | Około 76 g/100 g |
Zawartość błonnika |
Zawartość błonnika |
Około 65 g/100 g | 0 g |
Wartość energetyczna |
Wartość energetyczna |
Około 160 kcal / 100 g | Około 310 kcal/100 g |
Kup teraz |
Składniki
Ekstrakt z korzenia cykorii 100%.
Kraj pochodzenia: EU.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 654 kJ / 162 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 6 g |
- w tym cukry | 6 g |
Błonnik | 69 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Uwaga
- Słodzik stołowy na bazie cykorii.
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.
Popularne alternatywy
Server Error
We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.
error 500 [2024-09-07 01:47:05] [d34ad46d]