Burger gotowy w 15 minut? Tak! Dzięki wstępnie ugotowanej łopatce wieprzowej jego przygotowanie jest dziecinnie proste, a rezultat to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Możesz doprawić go tym, co najbardziej lubisz w burgerze. My postawiliśmy na klasykę, a ślinka wciąż nam cieknie!
1 porcja zawiera.
- 518 kcal
- 66 g węglowodanów
- 14 g tłuszczów
- 41 g białka
Na 2 porcje
- 2 Vilgain chleby pita
- 300 g Łopatki wieprzowej R2E
- ghee w sprayu
- 1 łyżka sosu amino z łubinu
- 1 łyżka słodkiego sosu chili
- 4 łyżki ketchupu o obniżonej zawartości cukru
- 2 łyżki majonezu light
- 2 łyżki białego jogurtu
- 20 g sałaty
- 20 g czerwonej kapusty
- 20 g marchewki
- 40 g cebuli
- 1 łyżka Vilgain mióde kwiatowego
- sos sojowy w sprayu
Przygotowanie
-
Przekrój chleb pita wzdłuż i delikatnie opiecz go na odrobinie ghee. -
W międzyczasie przygotuj szarpaną wieprzowinę - rozerwij mięso widelcem, lekko podsmaż, dodaj łyżkę sosu amino z łubinu, słodki sos chili, 4 łyżki ketchupu i dobrze wymieszaj.
-
Kolejnym składnikiem jest majonez z jogurtem, którym smaruje się spód pity.
-
I robimy warstwy! Na jogurtowy majonez kładziemy sałatę, mieszankę mięsną, poszatkowaną czerwoną kapustę, marchewkę i karmelizowaną cebulę. Jak ją zrobić? Wystarczy podsmażyć pokrojone w plastry cebulę na odrobinie ghee, dodać łyżkę miodu i spryskać sprayem sojowym.
-
I gotowe! Smacznego!