Nadeszła wiosna, a to oznacza jedno - wszędzie zielono! A czy wiesz, co zielonego smakuje najlepiej? Ciasto z mchu z 40 g białka, które jest gotowe w 5 minut! A jak je zrobić? Sprawdź to.
1 porcja zawiera.
- 457 kcal
- 38 g węglowodanów
- 15 g tłuszczów
- 39,6 g białka
Na 1 porcję
- 70 g mieszanki na ciasto z mchu białkowego
- 70 ml wody
- 3 łyżki jogurtu greckiego
- liofilizowane maliny
- malin
- jagody
Przygotowanie
-
W solidnym kubku wymieszaj mieszankę ciasta kubkowego z wodą i odstaw na chwilę. Piec w kuchence mikrofalowej przez 2‑3 minuty lub w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 10 minut. Każdy piekarnik i kuchenka mikrofalowa są inne, więc pamiętaj, aby sprawdzać, czy ciasto w kubku się nie przelewa. -
Przełóż upieczone ciasto na talerz i udekoruj jogurtem greckim oraz ulubionymi owocami. Dodaj chrupki proteinowe, aby uzyskać więcej białka i ekstra gęstą polewę prebiotyczną, aby dodać błonnik.
Smacznego!