Oto kolejne szybkie śniadanie bogate w białko. Wiemy, że są dni, kiedy nie chcesz spędzać w kuchni więcej czasu niż to konieczne. Znasz ciasta w kubku z mikrofalówki aka "Mug Cakes". Dzisiaj damy Ci wskazówkę na temat sprawdzonego i prawdziwego przepisu, który zadowoli nawet najbardziej zabieganych ludzi.
W ciągu dwóch minut jesteś gotowy i zanim dobroć "upiecze się" w kuchence mikrofalowej, możesz przygotować poranną kawę.
1 porcja zawiera.
- 442 kcal
- 50 g węglowodanów
- 19 g tłuszczów
- 37 g białka
Na 1 porcję
- 3 łyżki płatków owsianych
- 30 g białka czekoladowego
- 1/2 łyżka kakao
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
- 1/4 kubku mleka kokosowego
- 1 banan
- 2 łyżki malin
- 1 jajko
- masło orzechowe
Przygotowanie
-
Wymieszaj wszystkie suche składniki.
-
Zetrzyj banana, wymieszaj go z mlekiem i jajkiem, a następnie dodaj do reszty masy.
-
Napełnij kubek mieszanką i włóż go do mikrofalówki na około 3 minuty (moc około 700 W). Udekoruj wierzch masłem orzechowym lub inną polewą.
-
Powstałe w ten sposób błyskawiczny smakołyk udostępniamy na Instagramie pod hashtagiem #vilgainprzepisy i delektujemy się nim przy porannej kawie.