Truskawkowe, morelowe, jagodowe. Wszystkie są świetne, ale czy kiedykolwiek próbowałeś knedlów Ferrero Rocher? Założymy się, że nie.
Więc poeksperymentujmy trochę i spróbujmy czegoś nowego.
1 porcja zawiera.
- 405 kcal
- 29 g węglowodanów
- 20 g tłuszczów
- 15 g białka
Na 3 porcje
- 1 jajko
- 125 g niskotłuszczowego twarogu
- 80 g mąki półgruboziarnistej
- 20 g mąki kokosowej
- 1 łyżeczka kakao
- 1 szczypta soli himalajskiej
- masło
- 1 kubek orzechów laskowych
- 3 Truskawki
- ghee
Przygotowanie
-
W misce wymieszaj jajko, twaróg, mąkę, kakao w proszku i szczyptę soli, aby uzyskać lekko lepkie ciasto. Pozostaw je w lodówce na co najmniej 20 minut, aby bardziej stwardniało.
-
W tym czasie upraż garść orzechów laskowych na patelni. Następnie usuń z nich skórki i zmiksuj je z grubsza.
-
Podziel ciasto na 6 części i wypełnij każdą z nich kostką czekolady. Rozwałkuj ciasto rękami w kulki.
-
Gotuj knedle we wrzącej osolonej wodzie przez około 5 minut. Zanurz je w roztopionym maśle i obtocz w zmielonych orzechach laskowych. Udekoruj świeżymi truskawkami, które idealnie komponują się z ciemną czekoladą.
Smacznego!