1 porcja zawiera.
- 576,2 kcal
- 45 g węglowodanów
- 36,5 g tłuszczów
- 32,5 g białka
Na 2 porcje
Sos
- 150 ml mleka kokosowego
- 250 ml wody
- 20 g masła orzechowego
- 180 g tofu
- 1 łyżka sosu aminowego
- czerwona cebula
- 5 g ghee
- sól
- pieprz
Pozostałe
- 140 g makaronu z ciecierzycy
- 200 g brokułu
- sezam
Przygotowanie
-
Na rozgrzaną patelnię wlej ghee i podsmaż posiekaną cebulę na złoty kolor. Następnie dodaj tofu pokrojone w kostkę, smaż przez chwilę, a następnie wlej mleko kokosowe i wodę.
-
Dodaj masło orzechowe i kokosowy sos aminowy, wymieszaj i gotuj na średnim ogniu przez około 10 minut. W razie potrzeby dodaj wodę. Dopraw solą i pieprzem.
-
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu w osolonej wrzącej wodzie. Pokrój brokuły na różyczki i ugotuj na parze.
-
Gotowy sos podawaj z ugotowanym makaronem i brokułami i posypany ziarnami sezamu.