Vilgain Acerola – 140 mg witaminy C w 1 kapsułce, naturalny ekstrakt z owoców, zmniejszający poziom zmęczenia i znużenia, wspomagający odporność
Vilgain Acerola – 140 mg witaminy C w 1 kapsułce, naturalny ekstrakt z owoców, zmniejszający poziom zmęczenia i znużenia, wspomagający odporność
Naturalny przeciwutleniacz o wysokiej zawartości witaminy C
Acerola lub Malpigia glabra to małe czerwone jagody pochodzące z Ameryki Południowej, które znane są z bardzo bogatej zawartości witaminy C i innych przeciwutleniaczy, które pomagają organizmowi zwalczać szkodliwy stres oksydacyjny.
Organiczny produkt z amazońskich lasów deszczowych
Zróżnicowane i unikalne środowisko Amazonii szczyci się wysoką bioróżnorodnością roślin i zwierząt, co nadaje lokalnym uprawom bogaty profil mikroelementów. W połączeniu z bezkompromisowym pochodzeniem rolnictwa ekologicznego, jest to idealne miejsce do uprawy wysokiej jakości składników.
Witamina C w naturalnym ekstrakcie z liofilizowanych owoców
Są chwile lub sytuacje, w których wskazane jest dostarczenie organizmowi większej ilości witaminy C, a czasami po prostu nie ma jej w diecie. W takich przypadkach najlepiej sprawdzają się naturalnie bogate w witaminę C ekstrakty. Liofilizowana acerola jest idealna do tego celu i z łatwością przebija inne owoce.
Zawartość witaminy C (mg)
Vilgain® Acerola - 1 kapsułka
Kiwi - 1 sztuka
Jabłko - 1 sztuka
Lepsze wchłanianie niż źródła syntetyczne
Witamina C jest substancją o szerokim zakresie pozytywnego wpływu na zdrowie człowieka. Niektóre badania wykazują, że wchłanianie tej witaminy z owoców aceroli jest wyższe w porównaniu do syntetycznej witaminy C. Efekty te przypisuje się synergistycznym substancjom występującym w owocach aceroli, takim jak antocyjany, kwasy fenolowe i, w największym stopniu, flawonoidy.
Roślinne kapsułki bez zbędnych dodatków
Zamiast zwykłej żelatyny ukryliśmy acerolę w kapsułkach celulozowych, substancji odpowiedniej dla weganów. Zrezygnowaliśmy również z dodatków, z wyjątkiem niezbędnego środka przeciwzbrylającego i wszelkiego rodzaju alergenów.
Vilgain® Acerola w porównaniu do zwykłej witaminy C
Vilgain® Acerola | Zwykła witamina C |
Źródło witaminy C |
Źródło witaminy C |
Naturalny | Syntetyczny |
Kapsułki |
Kapsułki |
Pochodzenia roślinnego | Pochodzenia zwierzęcego |
Stabilizatory |
Stabilizatory |
Bez stabilizatorów | Hydroksypropylometyloceluloza |
Barwnik |
Barwnik |
Bez barwników | Dwutlenek tytanu |
Spoiwa |
Spoiwa |
Bez spoiw | Ditlenek krzemu |
Składniki
Organiczny proszek z owoców aceroli (Malpighia glabraa), standaryzowany na 26% kwasu l‑askorbinowego), kapsułka celulozowa, substancja przeciwzbrylająca (stearynian magnezu).
Tabele kaloryczne
1 kapsułka | 2 kapsułki | |
Witamina C | 140 mg (175 % RHP*) | 280 mg (350 % RHP) |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Dawkowanie: 1 – 2 kapsułki
Dawki w opakowaniu: 60 – 30
Zalecenia producenta
- Przyjmować 1‑2 kapsułki dziennie.
- Kobiety w ciąży i karmiące piersią powinny przed zastosowaniem skonsultować się z lekarzem prowadzącym.
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki.
Uwaga
- Suplement diety.
- Nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej i zbilansowanej diety.
- Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
- Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
- Produkt nieodpowiedni dla dzieci, kobiet w ciąży i karmiących piersią.
- Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego, w temperaturze pokojowej.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, REGON 29269555.