Vilgain Double Trouble Protein Bar ⁠–⁠ dwuwarstwowy baton orzechowy oblany czekoladą, 29% wysokiej jakości białka, słodzony stewią

Vilgain Double Trouble Protein Bar ⁠–⁠ dwuwarstwowy baton orzechowy oblany czekoladą, 29% wysokiej jakości białka, słodzony stewią

Krem z orzechów laskowych z mleczną czekoladą
Krem z orzechów laskowych z mleczną czekoladą
640
4638

Hydrolizowany kolagen
dla mocnych stawów

Kolagen jest najpowszechniejszym białkiem w naszym organizmie. W rzeczywistości stanowi on 30% wszystkich białek występujących w ludzkim ciele. W pasku mamy głównie kolagen typu 1, który dba o inne ważne tkanki oprócz stawów. Wspiera wytrzymałość kości, ścięgien i elastyczność skóry.

Odporne stawy

Zdrowe i mocne kości

Elastyczne ścięgna

Naturalny słodzik
z liści stewii

Roślina stewii produkuje wysokowartościowy słodzik zawierający glikozydy stewiolowe. Są one 200‑300 razy słodsze od cukru, nie wpływają na poziom cukru we krwi i są ogólnie uważane za wysokiej jakości słodzik pochodzenia naturalnego w porównaniu do maltitolu, alkoholu cukrowego często stosowanego w batonach jako substytut cukru.

✔️ Glikozydy stewiolowe ❌ Maltitol
Strawność Nie ma negatywnego wpływu na trawienie Może powodować wzdęcia i problemy trawienne
Indeks glikemiczny Nie podnosi poziomu cukru we krwi (IG=0) Nieznacznie podnosi poziom cukru we krwi (IG = 35)
Pochodzenie Naturalne pochodzenie Pochodzenie syntetyczne
Słodycz 200‑300 razy wyższa słodycz niż cukru Nieco niższa słodycz niż cukru

36% czekolada mleczna
z nutą wanilii

Baton jest oblany wysokiej jakości mleczną czekoladą o średnio wysokiej zawartości ziaren kakaowca, co zapewnia bardziej wyrazisty smak kakao. Oprócz cukru jest aromatyzowany naturalnym ekstraktem waniliowym, który nadaje czekoladzie gładki i charakterystyczny aromat.

Porównaj Vilgain®
Double Trouble Bar z konkurencją

Vilgain® Double Trouble Bar Zwykły baton białkowy pokryty czekoladą
Źródło białka
Źródło białka
Pełnotłuste białko mleka i białko grochu Mieszanka tańszego białka sojowego i serwatki
Słodzik
Słodzik
Naturalne glikozydy stewiolowe i niewielkie ilości cukru Syrop glukozowo‑fruktozowy, cukier i cukier inwertowany
Tłuszcze roślinne
Tłuszcze roślinne
Olej kokosowy Oleje palmowy i shea
Aromata
Aromata
Naturalny Syntetyczny
Barwniki
Barwniki
Nie Tak
Zawartość błonnika
Zawartość błonnika
10% 2%
Zawartość białka
Zawartość białka
30% 23,6%
Cukry
Cukry
11,2% 30,5%
Kup teraz

Składniki

Czekolada mleczna (cukier, masło kakaowe, pełnotłusty suszony mleko, masa kakaowa 36 %, emulgator: lecytyna rzepakowa, wanilia) 20 %, białko mleka 19 %, hydrolizowany kolagen (wołowy), rozpuszczalny błonnik buraczany, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, suszone mleko mleko beztłuszczowy, syrop karmelowy 6%, izolat białka grochu, masło kakaowe, orzeszki ziemne 5 %, krem orzechowy , olej kokosowy, suszone mleko mleko mleko pełne, miód, skrobia ziemniaczana, emulgator: lecytyna rzepakowa, sól, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.

Jakość składników

  • 2x dobrze
  • 2x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
  • 1x uważaj

Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, jaj, innych orzechów i soi.

Składniki

Czekolada mleczna (cukier, masło kakaowe, pełne mleko w proszku) mleko, masa kakaowa 36 %, emulgator: lecytyna rzepakowa, naturalna wanilia) 20 %, białko mleka 19 %, hydrolizowany kolagen (wołowina) 10 %, rozpuszczalny błonnik buraczany, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, izolat serwatki (mleko), suszone mleko beztłuszczowy, izolat białka grochu, masło kakaowe, krem z orzechów laskowych 6,2%, orzechy laskowe, olej kokosowy, miód, skrobia ziemniaczana, emulgator: lecytyna rzepakowa, naturalna wanilia w proszku, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.

Jakość składników

  • 1x dobrze
  • 2x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
  • 1x uważaj

Ostrzeżenie dla alergików. Produkt może zawierać śladowe ilości soi, zbóż zawierających gluten, jaj, orzeszków ziemnychi innych orzechów.

Tabele kaloryczne

100 g
55 g
Wartość energetyczna
1600 kJ / 422 kcal880 kJ / 232 kcal
Tłuszcz
21 g11,6 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe
10,9 g6 g
Węglowodany
17 g9,4 g
- w tym cukry
12,5 g6,9 g
Błonnik
12 g6,6 g
Białko
29 g16 g
Sól
0,27 g0,15 g

Tabele kaloryczne

100 g
55 g
Wartość energetyczna*
1857 kJ / 450 kcal1021 kJ / 248 kcal
Tłuszcz
18 g10 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe
8,2 g4,4 g
Węglowodany
22 g12 g
- w tym cukry
10 g5,7 g
Błonnik
11 g6 g
Białko
30 g16 g
Sól
0,72 g0,40 g

*Znaleźliśmy błąd w wartościach odżywczych na etykiecie. Prawidłowe informacje można znaleźć w tej tabeli.

Opakowanie: 55 g
Opakowanie: 55 g

Uwaga

  • Żywność z cukrem.
  • Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
  • Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
  • Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
500 Server Error <!--# echo var="status" --> <!--# if expr="$status_text" --> <!--# echo var="status_text" --> <!--# else --> Server Error <!--# endif -->

Server Error

We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.

error 500 [2024-09-07 01:52:23]