Vilgain Double Trouble Protein Bar – dwuwarstwowy baton orzechowy oblany czekoladą, 29% wysokiej jakości białka, słodzony stewią
Vilgain Double Trouble Protein Bar – dwuwarstwowy baton orzechowy oblany czekoladą, 29% wysokiej jakości białka, słodzony stewią
Inni kupują razem
Hydrolizowany kolagen
dla mocnych stawów
Kolagen jest najpowszechniejszym białkiem w naszym organizmie. W rzeczywistości stanowi on 30% wszystkich białek występujących w ludzkim ciele. W pasku mamy głównie kolagen typu 1, który dba o inne ważne tkanki oprócz stawów. Wspiera wytrzymałość kości, ścięgien i elastyczność skóry.
Naturalny słodzik
z liści stewii
Roślina stewii produkuje wysokowartościowy słodzik zawierający glikozydy stewiolowe. Są one 200‑300 razy słodsze od cukru, nie wpływają na poziom cukru we krwi i są ogólnie uważane za wysokiej jakości słodzik pochodzenia naturalnego w porównaniu do maltitolu, alkoholu cukrowego często stosowanego w batonach jako substytut cukru.
✔️ Glikozydy stewiolowe | ❌ Maltitol | |
Strawność | Nie ma negatywnego wpływu na trawienie | Może powodować wzdęcia i problemy trawienne |
Indeks glikemiczny | Nie podnosi poziomu cukru we krwi (IG=0) | Nieznacznie podnosi poziom cukru we krwi (IG = 35) |
Pochodzenie | Naturalne pochodzenie | Pochodzenie syntetyczne |
Słodycz | 200‑300 razy wyższa słodycz niż cukru | Nieco niższa słodycz niż cukru |
36% czekolada mleczna
z nutą wanilii
Baton jest oblany wysokiej jakości mleczną czekoladą o średnio wysokiej zawartości ziaren kakaowca, co zapewnia bardziej wyrazisty smak kakao. Oprócz cukru jest aromatyzowany naturalnym ekstraktem waniliowym, który nadaje czekoladzie gładki i charakterystyczny aromat.
Porównaj Vilgain®
Double Trouble Bar z konkurencją
Vilgain® Double Trouble Bar | Zwykły baton białkowy pokryty czekoladą |
Źródło białka |
Źródło białka |
Pełnotłuste białko mleka i białko grochu | Mieszanka tańszego białka sojowego i serwatki |
Słodzik |
Słodzik |
Naturalne glikozydy stewiolowe i niewielkie ilości cukru | Syrop glukozowo‑fruktozowy, cukier i cukier inwertowany |
Tłuszcze roślinne |
Tłuszcze roślinne |
Olej kokosowy | Oleje palmowy i shea |
Aromata |
Aromata |
Naturalny | Syntetyczny |
Barwniki |
Barwniki |
Nie | Tak |
Zawartość błonnika |
Zawartość błonnika |
10% | 2% |
Zawartość białka |
Zawartość białka |
30% | 23,6% |
Cukry |
Cukry |
11,2% | 30,5% |
Kup teraz |
Składniki
Czekolada mleczna (cukier, masło kakaowe, pełnotłusty suszony mleko, masa kakaowa 36 %, emulgator: lecytyna rzepakowa, wanilia) 20 %, białko mleka 19 %, hydrolizowany kolagen (wołowy), rozpuszczalny błonnik buraczany, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, suszone mleko mleko beztłuszczowy, syrop karmelowy 6%, izolat białka grochu, masło kakaowe, orzeszki ziemne 5 %, krem orzechowy , olej kokosowy, suszone mleko mleko mleko pełne, miód, skrobia ziemniaczana, emulgator: lecytyna rzepakowa, sól, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Jakość składników
- 2x dobrze
- 2x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
- 1x uważaj
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, jaj, innych orzechów i soi.
Składniki
Czekolada mleczna (cukier, masło kakaowe, pełne mleko w proszku) mleko, masa kakaowa 36 %, emulgator: lecytyna rzepakowa, naturalna wanilia) 20 %, białko mleka 19 %, hydrolizowany kolagen (wołowina) 10 %, rozpuszczalny błonnik buraczany, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, izolat serwatki (mleko), suszone mleko beztłuszczowy, izolat białka grochu, masło kakaowe, krem z orzechów laskowych 6,2%, orzechy laskowe, olej kokosowy, miód, skrobia ziemniaczana, emulgator: lecytyna rzepakowa, naturalna wanilia w proszku, naturalny aromat, substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.
Jakość składników
- 1x dobrze
- 2x z zastrzeżeniami, poza tym względnie ok
- 1x uważaj
Ostrzeżenie dla alergików. Produkt może zawierać śladowe ilości soi, zbóż zawierających gluten, jaj, orzeszków ziemnychi innych orzechów.
Tabele kaloryczne
100 g | 55 g | |
Wartość energetyczna | 1600 kJ / 422 kcal | 880 kJ / 232 kcal |
Tłuszcz | 21 g | 11,6 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 10,9 g | 6 g |
Węglowodany | 17 g | 9,4 g |
- w tym cukry | 12,5 g | 6,9 g |
Błonnik | 12 g | 6,6 g |
Białko | 29 g | 16 g |
Sól | 0,27 g | 0,15 g |
Tabele kaloryczne
100 g | 55 g | |
Wartość energetyczna* | 1857 kJ / 450 kcal | 1021 kJ / 248 kcal |
Tłuszcz | 18 g | 10 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 8,2 g | 4,4 g |
Węglowodany | 22 g | 12 g |
- w tym cukry | 10 g | 5,7 g |
Błonnik | 11 g | 6 g |
Białko | 30 g | 16 g |
Sól | 0,72 g | 0,40 g |
*Znaleźliśmy błąd w wartościach odżywczych na etykiecie. Prawidłowe informacje można znaleźć w tej tabeli.
Uwaga
- Żywność z cukrem.
- Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Po otwarciu spożyć w ciągu 24 godzin.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.
Popularne alternatywy
Server Error
We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.
error 500 [2024-09-07 01:52:23]