Vilgain Mleko kokosowe w proszku BIO ⁠–⁠ wegańska alternatywa dla mleka bez laktozy

Vilgain Mleko kokosowe w proszku BIO ⁠–⁠ wegańska alternatywa dla mleka bez laktozy

🥺
Długoterminowo niedostępne
Dodaj go do obserwowanych, a my poinformujemy Cię, gdy będzie dostępny w magazynie

Vilgain Mleko kokosowe w proszku BIO - roślinna alternatywa dla śmietanki lub mleka

Vilgain Mleko kokosowe w proszku to świetna roślinna alternatywa dla zwykłej śmietanki czy mleka. Szczególnie docenią go weganie lub osoby z nietolerancją/alergią laktozy, ale zdecydowanie ma swoje miejsce w kuchni innych. Doskonale podkreśla smak kuchni azjatyckiej czy indyjskiej, gdzie jest szeroko stosowany ze względu na swój egzotyczny słodki smak z lekkim zapachem kokosa. Dzięki sypkiej formie można dostosować konsystencję do swoich upodobań.

Jakość premium, bez zbędnych składników

Powstaje w procesie suszenia rozpyłowego, gdzie mleko z młodego kokosa jest suszone przy jednoczesnym stopniowym dodawaniu łącznie 2% naturalnego węglowodanu - maltodekstryny. Mleczko jest bogate w tłuszcz i zawiera minimalną ilość cukru. Nie zawiera żadnych konserwantów, środków aromatyzujących, zagęszczaczy, dodatku cukru ani innych substancji, które mogłyby pogorszyć jakość produktu końcowego.

Vilgain Mleko kokosowe w proszku BIO w punktach:

  • roślinna alternatywa dla śmietany lub mleka
  • odpowiednie dla wegan lub osób na diecie bezlaktozowej
  • egzotyczny słodki smak z lekkim kokosowym zapachem
  • prosty skład - ekstrakt z kokosa, woda i maltodekstryna
  • bez dodatku aromatów, konserwantów i zagęszczaczy
  • jakość ekologiczna
Opakowanie: 250 g
100 g
Wartość energetyczna
2910 kJ / 695 kcal
Tłuszcze
63 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
60 g
Węglowodany
25 g
- w tym cukry
6 g
Białko
7 g
Sól
0,17 g

Składniki

Mleko kokosowe w proszku* 98 %, maltodekstryna*.

*z upraw ekologicznych.

Kraj pochodzenia: Sri Lanka

Ostrzeżenie dla alergików: Może zawierać orzeszki ziemne, orzechy drzewne, mleko i zboża zawierające gluten.

Instrukcja stosowania:

  • 4 łyżki stołowe mleka kokosowego w proszku wymieszać w 150 - 200 ml wody lub według pożądanej konsystencji.
  • 1 łyżka stołowa odpowiada około 6 g proszku.

Uwaga

  • Żywność.
  • Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu i z dala od bezpośredniego światła słonecznego.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, ID 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
4,7
12 ocena

Doskonały smak i konsystencja. Idealne do miksowania w blenderze. Znacznie mniej tłusty smak niż klasyczne mleko kokosowe. Często używamy mleka kokosowego w domu i to jest jak dotąd najlepsze.

Trochę grudkowaty, ale poza tym świetny, wkładam do kaszek

Dla mnie świetne, jeśli chcesz użyć mleka kokosowego, ale potrzebujesz tylko trochę, więc nie musisz trzymać otwartej puszki w lodówce i zastanawiać się, jak ją zużyć. Konsystencja wydaje mi się dość rzadka, nawet po dodaniu odrobiny wody, ale rozumiem, że prawdopodobnie nie będzie kremowa jak w puszce.

Przyjemny smak! Nie należy jednak spodziewać się gęstego, kremowego mleka. Jest raczej trudne do rozpuszczenia w wodzie, nawet po długim mieszaniu pozostają "grudki".

Witam, aby uzyskać gęstszą konsystencję, zalecamy zmniejszenie ilości wody/dodanie proszku. Lepiej rozpuszcza się w cieplejszej wodzie, zalecamy dodawanie jej do proszku stopniowo i mieszanie widelcem. Miłego dnia
1
odpowiedziane pytanie
Dlaczego, u licha, jest tam maltodekstryna? :X