Vilgain Ocet jabłkowy BIO – niefiltrowany, niepasteryzowany i produkowany z czeskich jabłek
Inni kupują razem
Vilgain Organiczny ocet jabłkowy - doskonały środek wspomagający zdrowie, odchudzanie i trawienie
Korzystny naturalny eliksir o pozytywnym wpływie na zdrowie człowieka. Głównym składnikiem aktywnym jest kwas octowy, który według badań może pomóc w regulacji poziomu cukru we krwi i zmniejszyć uczucie głodu, co z kolei przyczynia się do utraty wagi [1] [2]. Skuteczna dawka kwasu octowego zawarta jest w około jednej łyżce stołowej octu.
Delikatna metoda przetwarzania zachowuje inny ważny składnik aktywny - kulturę macierzystą. Składa się ona z enzymów i probiotyków, które są korzystne nie tylko dla układu trawiennego, ale także dla ogólnego zdrowia ludzkiego organizmu. Ocet pomoże również w przypadku biegunki i zapalenia dróg moczowych.
Do opatrunków i kosmetyków
Najczęściej wykorzystywany jest do przygotowywania potraw, dressingów i sałatek. Można go również spożywać wymieszany w szklance wody, którą można delikatnie dosłodzić miodem. Ocet nie powinien być jednak pity samodzielnie. Poza kuchnią można go również wykorzystać do produkcji domowych kosmetyków. Ma on pozytywny wpływ na skórę, paznokcie i włosy, którym dodaje blasku.
W 100% surowy i wykonany z organicznych jabłek
Jest wytwarzany ze świeżo wyciśniętego soku jabłkowego, który jest absolutnie czysty i nierozcieńczony. Jest on dostarczany przez lokalnych rolników ekologicznych, głównie z regionu Białych Karpat. Następnie jest fermentowany wyłącznie przy użyciu własnego cydru, aż stanie się octem jabłkowym. Jest on przetwarzany w niskich temperaturach(niepasteryzowany), niefiltrowany i bez dodatku drożdży lub bakterii fermentacji octowej. Dzięki temu ocet zachowuje wszystkie ważne substancje.
Vilgain Organiczny ocet jabłkowy w punktach:
- wyprodukowany z wysokiej jakości czeskich jabłek ekologicznych
- zawiera kulturę macierzystą dla maksymalnych korzyści zdrowotnych
- niefiltrowany i niepasteryzowany
- idealny do sałatek i przyprawiania potraw
1) Brighenti F, Castellani G, Benini L, Casiraghi MC, Leopardi E, Crovetti R, Testolin G. Effect of neutralized and native vinegar on blood glucose and acetate responses to a mixed meal in healthy subjects. Eur J Clin Nutr. 1995 Apr;49(4):242‑7. PMID: 7796781.
2) Ho CW, Lazim AM, Fazry S, Zaki UKHH, Lim SJ. Odmiany, produkcja, skład i korzyści zdrowotne octu: przegląd. Food Chem. 2017 Apr 15;221:1621‑1630. doi: 10,1016/j.foodchem.2016,10.128. epub 2016 Oct 31. PMID: 27979138.
100 g | |
Wartość energetyczna | 65 kJ / 16 kcal |
Tłuszcze | 0 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 0 g |
- w tym cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Składniki
100 % ocet jabłkowy z cydru.
Zawartość kwasu octowego 5 %.
Kraj pochodzenia: Republika Czeska.
Instrukcja stosowania
- Najlepiej stosować w kuchni do sałatek lub do aromatyzowania potraw.
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Osad i zmętnienie są oznaką naturalnego charakteru napoju.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, ID 29269555.