Chipsy

Produktów: 12
Sortowanie
:
Najdroższe
Vilgain Granola Chips
Vilgain Granola Chips ⁠–⁠ Wegańska i bezglutenowa słona granola, świeżo upieczona chrupiąca przekąska
Bekon 400 g
124
29,90 zł
Vilgain Chipsy kokosowe BIO
Vilgain Chipsy kokosowe BIO ⁠–⁠ pieczone, chrupiące, intensywnie pachnące i smaczne, bez dodatków
Piernik 60 g
234
11,49 zł
Vilgain BIO chipsy ziemniaczane
Kod -10%
Vilgain BIO chipsy ziemniaczane ⁠–⁠ chrupiące chipsy ziemniaczane wykonane z najwyższej jakości składników, smażone na oleju kokosowym, bez rafinowanych olejów i aromatów.
Sól morska 100 g
107
9,99 zł
AllNutrition F**king Delicious Protein Chips
AllNutrition F**king Delicious Protein Chips
BBQ 60 g
8,82 zł
AllNutrition F**king Delicious Protein Chips
AllNutrition F**king Delicious Protein Chips
Słodka papryka 60 g
8,32 zł
Vilgain Chipsy kokosowe BIO
Vilgain Chipsy kokosowe BIO ⁠–⁠ pieczone, chrupiące, intensywnie pachnące i smaczne, bez dodatków
Sól morska 40 g
116
7,99 zł
Nutrend High Protein chips
40 g
3 smaki
164
7,99 zł
Vilgain Chipsy kokosowe BIO
Vilgain Chipsy kokosowe BIO ⁠–⁠ pieczone, chrupiące, intensywnie pachnące i smaczne, bez dodatków
Syrop klonowy 40 g
294
7,99 zł
Vilgain Plant Protein Crispy Puffs BIO
Vilgain Plant Protein Crispy Puffs BIO ⁠–⁠ lekka chrupiąca przekąska, wegańska i bezglutenowa, zawierająca tylko 4 składniki
Masło orzechowe 50 g
6,79 zł
Vilgain Plant Protein Crispy Puffs BIO
Vilgain Plant Protein Crispy Puffs BIO ⁠–⁠ lekka chrupiąca przekąska, wegańska i bezglutenowa, zawierająca tylko 4 składniki
Sól morska 50 g
6,79 zł
AllNutrition F**king Delicious Protein Chips
AllNutrition F**king Delicious Protein Chips
Ser/cebula 60 g
10
5,99 zł
Vilgain Chipsy z batatów
Spodziewamy się za 6 dni
Vilgain Chipsy z batatów ⁠–⁠ delikatnie prażone w oliwie z oliwek w niskiej temperaturze, cienkie chrupiące plastry, źródło beta-karotenu i błonnika
30 g
Spodziewamy się za 6 dni

Chipsy trochę inaczej

Chipsy to popularna (nie)zdrowa przekąska, której najczęściej oddajemy się podczas oglądania telewizji lub spotkań ze znajomymi. Chociaż klasyczne chipsy ziemniaczane nie zostały jeszcze zastąpione przez ciekawsze alternatywy pod względem smaku i wartości odżywczych.

Na popularności zyskują w szczególności chipsy warzywne i strączkowe, których produkcja znacząco różni się od chipsów ziemniaczanych. Chipsy warzywne są wytwarzane bezpośrednio z chipsów warzywnych lub z mieszanki z płatkami ziemniaczanymi. Chipsy z roślin strączkowych zazwyczaj zawierają wysoki procent mąki z roślin strączkowych - grochu, soczewicy lub ciecierzycy.

Warzywa i rośliny strączkowe mogą wydawać się zdrowsze, ale w przypadku każdych chipsów należy zwrócić uwagę na sposób przygotowania - pieczone chipsy są zwykle lepsze niż smażone - a także na faktyczny skład - węglowodany i tłuszcze powinny być zrównoważone zawartością błonnika i białka. Wysoką zawartość białka (do 50%) zawierają tak zwane "chipsy proteinowe". Chipsy proteinowe, które służą każdemu, kto chce uzupełnić dzienne spożycie białka i jednocześnie zjeść przekąskę.

Inną alternatywą są chipsy kokosowe, które powstają poprzez suszenie, a następnie pieczenie miąższu kokosa. Chipsy kokosowe mogą być chrupiące same w sobie, ale świetnie sprawdzają się również jako dodatek lub ożywienie posiłku - świetnie nadają się do sałatek, owsianek czy deserów.

Pokaż więcej Pokaż mniej

Możesz być również zainteresowany