Vilgain Bezglutenowa mieszanka do pieczenia BIO – mieszanka mąki gryczanej, sorgo, kukurydzianej i ryżowej o delikatnej konsystencji, idealna do słodkich wypieków
Vilgain Bezglutenowa mieszanka do pieczenia BIO – mieszanka mąki gryczanej, sorgo, kukurydzianej i ryżowej o delikatnej konsystencji, idealna do słodkich wypieków
Vilgain Bezglutenowa mieszanka do pieczenia BIO - idealna alternatywa dla tradycyjnej mąki, odpowiednia do słodkich wypieków
Jeśli jesteś bezglutenowy i szukasz wysokiej jakości mieszanki mąk do pieczenia, mamy dla Ciebie rozwiązanie. Bezglutenowa mieszanka do pieczenia Vilgain to idealne połączenie mąki gryczanej, sorgo, kukurydzianej i ryżowej, które można dodać do ciast, babeczek, a nawet herbatników.
Bezglutenowe mąki, które wzajemnie się uzupełniają
Mąka gryczana nadaje wypiekom charakterystyczny smak i jest bogata w białko oraz minerały, takie jak magnez i żelazo.
Mąka z sorgo jest znana ze swojej delikatnej i lekkiej konsystencji. Jest bogata w błonnik i zawiera żelazo, wapń i witaminę B.
Mąka kukurydziana jest łagodniejsza i słodsza, dodając słodkiego akcentu do popularnych deserów. Zawiera również wiele przeciwutleniaczy i ma dużą zdolność wiązania płynów, co może pomóc w uzyskaniu odpowiedniej konsystencji ciasta.
Mąka ryżowa przyczynia się do lekkości i delikatności wypieków. Nadaje się zarówno do pikantnych, jak i słodkich przepisów ze względu na swój neutralny smak i zdolność do dobrego wchłaniania wilgoci.
Łatwe przetwarzanie
Dzięki drobnemu rozdrobnieniu użytych mąk i ich dobrej zdolności wiązania płynów, bezglutenowa mieszanka do pieczenia Vilgain jest łatwa w obróbce.
Vilgain Bezglutenowa mieszanka do pieczenia BIO w punktach:
- mieszanka mąki gryczanej, sorgo, kukurydzianej i ryżowej
- delikatna konsystencja
- łatwa w obróbce
- bogata w składniki odżywcze
- długi okres przydatności do spożycia
Składniki
Mąka gryczana*, mąka z sorgo*, mąka kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*.
*z rolnictwa ekologicznego.
Ostrzeżenie dla alergików: może zawierać śladowe ilości sezamu. Zawartość glutenu maks. 20 mg/kg.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 1480 kJ / 353 kcal |
Tłuszcz | 1,4 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 75,7 g |
- w tym cukry | 1,3 g |
Błonnik | 2,7 g |
Białko | 7,1 g |
Sól | < 0,01 g |
Zalecenia producenta
- Służy jako bezglutenowa alternatywa dla mąki.
- Stosować jako składnik wypieków.
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 °C.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, REGON 29269555.