Vilgain Bezglutenowa mieszanka do pieczenia BIO ⁠–⁠ mieszanka mąki gryczanej, sorgo, kukurydzianej i ryżowej o delikatnej konsystencji, idealna do słodkich wypieków

Vilgain Bezglutenowa mieszanka do pieczenia BIO ⁠–⁠ mieszanka mąki gryczanej, sorgo, kukurydzianej i ryżowej o delikatnej konsystencji, idealna do słodkich wypieków

Vilgain Bezglutenowa mieszanka do pieczenia BIO - idealna alternatywa dla tradycyjnej mąki, odpowiednia do słodkich wypieków

Jeśli jesteś bezglutenowy i szukasz wysokiej jakości mieszanki mąk do pieczenia, mamy dla Ciebie rozwiązanie. Bezglutenowa mieszanka do pieczenia Vilgain to idealne połączenie mąki gryczanej, sorgo, kukurydzianej i ryżowej, które można dodać do ciast, babeczek, a nawet herbatników.

Bezglutenowe mąki, które wzajemnie się uzupełniają

Mąka gryczana nadaje wypiekom charakterystyczny smak i jest bogata w białko oraz minerały, takie jak magnez i żelazo.

Mąka z sorgo jest znana ze swojej delikatnej i lekkiej konsystencji. Jest bogata w błonnik i zawiera żelazo, wapń i witaminę B.

Mąka kukurydziana jest łagodniejsza i słodsza, dodając słodkiego akcentu do popularnych deserów. Zawiera również wiele przeciwutleniaczy i ma dużą zdolność wiązania płynów, co może pomóc w uzyskaniu odpowiedniej konsystencji ciasta.

Mąka ryżowa przyczynia się do lekkości i delikatności wypieków. Nadaje się zarówno do pikantnych, jak i słodkich przepisów ze względu na swój neutralny smak i zdolność do dobrego wchłaniania wilgoci.

Łatwe przetwarzanie

Dzięki drobnemu rozdrobnieniu użytych mąk i ich dobrej zdolności wiązania płynów, bezglutenowa mieszanka do pieczenia Vilgain jest łatwa w obróbce.

Vilgain Bezglutenowa mieszanka do pieczenia BIO w punktach:

  • mieszanka mąki gryczanej, sorgo, kukurydzianej i ryżowej
  • delikatna konsystencja
  • łatwa w obróbce
  • bogata w składniki odżywcze
  • długi okres przydatności do spożycia
Opakowanie: 500 g
100 g
Wartość energetyczna
1480 kJ / 353 kcal
Tłuszcze
1,4 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,2 g
Węglowodany
75,7 g
- w tym cukry
1,3 g
Błonnik
2,7 g
Białko
7,1 g
Sól
< 0,01 g

Składniki

Mąka gryczana*, mąka z sorgo*, mąka kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*.

*z rolnictwa ekologicznego.

Ostrzeżenie dla alergików: może zawierać śladowe ilości sezamu. Zawartość glutenu maks. 20 mg/kg.

Zalecenia producenta

  • Służy jako bezglutenowa alternatywa dla mąki.
  • Stosować jako składnik wypieków.

Uwaga

  • Żywność.
  • Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 °C.
  • Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, REGON 29269555.

Popularne alternatywy

  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______

Produkty powiązane

  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______

Inni też kupili

  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______
  • __________ __________ __________ __________ __________
    __________ __________ __________ __________ __________
    _______