Vilgain Chleb białkowy BIO – 20% białka roślinnego, bawarskie surowce i produkcja, źródło błonnika, bez konserwantów, trwałe
Vilgain Chleb białkowy BIO – 20% białka roślinnego, bawarskie surowce i produkcja, źródło błonnika, bez konserwantów, trwałe
Vilgain Chleb białkowy BIO - chleb niskowęglowodanowy z dodatkiem białka roślinnego
Chleb niskowęglowodanowy z dodatkiem białka grochu, którego nawet nie czuć? Taki właśnie jest Vilgain Protein Bread. Ciesz się pysznym chlebem żytnim z 20% białka i wysoką zawartością błonnika. Użyte składniki, mistrzowska receptura i proces pieczenia sprawiają, że jest smaczny i wilgotny.
Niska zawartość węglowodanów, wysoka zawartość białka
Vilgain BIO Protein Bread zawiera 60% mniej węglowodanów niż tradycyjny chleb żytni, ale jest bogaty w białko i błonnik. Każda kromka chleba zawiera około 12 gramów białka, które zapewnia dodatkowe uczucie sytości, oraz 5 gramów błonnika, który jest szczególnie ceniony przez układ trawienny. Dostarczanie wystarczającej ilości błonnika może również pomóc w utrzymaniu sytości i zapobiec kilku rodzajom chorób.
To, co najlepsze w Bawarii
Najważniejszą wartością dodaną każdego plasterka jest zwiększona zawartość białka, którą osiągnęliśmy dzięki białku grochu i pszenicy. W składzie znajdziesz również tylko najlepsze składniki z regionu, aby dostarczyć organizmowi wysokiej jakości składników odżywczych.
Podstawą jest naturalny zakwas. Ponadto nasz chleb wypiekany jest w ekologicznej, certyfikowanej bawarskiej piekarni, która piecze (nie tylko) zdrowe chleby od 1950 roku. Szczycą się również tym, że pieką wszystko powoli w niskich temperaturach, bez użycia konserwantów i dodatków, które nie mają miejsca w chlebie.
Na śniadanie i w podróży
Vilgain Protein Bread jest wstępnie zapakowany i wstępnie pokrojony, dzięki czemu można go zabrać ze sobą, aby zapewnić sobie wysokiej jakości posiłek w dowolnym momencie. Używaj go jak każdego innego chleba, zwłaszcza gdy zmagasz się z niskim spożyciem białka - z pastą do smarowania, szynką i serem jako przekąską, jako dodatek do porannej jajecznicy lub zupy.
Vilgain Organic Oat Bread w punktach:
- chleb żytni wzbogacony białkiem roślinnym
- niskowęglowodanowy - 60% mniej węglowodanów
- pełnoziarnisty, bogaty w błonnik
- pieczony delikatnie i powoli
- wyprodukowany wyłącznie z organicznych składników z Bawarii
- 5 g błonnika na kromkę
- wstępnie pokrojone dla łatwiejszej obsługi
100 g | |
Wartość energetyczna | 929 kJ / 222 kcal |
Tłuszcze | 7,6 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Węglowodany | 13 g |
- w tym cukry | 1,2 g |
Błonnik | 8,7 g |
Białko | 20 g |
Sól | 1,2 g |
Składniki
Woda, naturalny zakwas 27% (zmielone całe żyto*, woda), białko pszenne* 13%, siemię lniane*, rozdrobniony groch* 9%, białko grochu* 7%, zmielone całe żyto*, sól.
*z rolnictwa ekologicznego.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości łubinu.
Uwaga
- Żywność.
- Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej 16‑24°C.
- Chronić przed mrozem.
- Po otwarciu owinąć i przechowywać w lodówce.
- Zużyć w ciągu tygodnia.
- Vilgain s.r.o. (dawniej Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy (dawniej Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), NIP 29269555.