Vilgain Chleb białkowy BIO ⁠–⁠ 20% białka roślinnego, bawarskie surowce i produkcja, źródło błonnika, bez konserwantów, trwałe

Vilgain Chleb białkowy BIO ⁠–⁠ 20% białka roślinnego, bawarskie surowce i produkcja, źródło błonnika, bez konserwantów, trwałe

🥺
Długoterminowo niedostępne
Dodaj go do obserwowanych, a my poinformujemy Cię, gdy będzie dostępny w magazynie

Vilgain Chleb białkowy BIO - chleb niskowęglowodanowy z dodatkiem białka roślinnego

Chleb niskowęglowodanowy z dodatkiem białka grochu, którego nawet nie czuć? Taki właśnie jest Vilgain Chleb białkowy BIO. Ciesz się pysznym chlebem żytnim z 20% białka i wysoką zawartością błonnika. Użyte składniki, mistrzowska receptura i proces pieczenia sprawiają, że jest smaczny i wilgotny.

Niska zawartość węglowodanów, wysoka zawartość białka

Vilgain Chleb białkowy BIO zawiera 60% mniej węglowodanów niż tradycyjny chleb żytni, ale jest bogaty w białko i błonnik. Każda kromka chleba zawiera około 12 gramów białka, które zapewnia dodatkowe uczucie sytości, oraz 5 gramów błonnika, który jest szczególnie ceniony przez układ trawienny. Dostarczanie wystarczającej ilości błonnika może również pomóc w utrzymaniu sytości i zapobiec kilku rodzajom chorób.

To, co najlepsze w Bawarii

Najważniejszą wartością dodaną każdego plasterka jest zwiększona zawartość białka, którą osiągnęliśmy dzięki białku grochu i pszenicy. W składzie znajdziesz również tylko najlepsze składniki z regionu, aby dostarczyć organizmowi wysokiej jakości składników odżywczych.

Podstawą jest naturalny zakwas. Ponadto nasz chleb wypiekany jest w ekologicznej, certyfikowanej bawarskiej piekarni, która piecze (nie tylko) zdrowe chleby od 1950 roku. Szczycą się również tym, że pieką wszystko powoli w niskich temperaturach, bez użycia konserwantów i dodatków, które nie mają miejsca w chlebie.

Na śniadanie i w podróży

Vilgain Chleb białkowy BIO jest wstępnie zapakowany i wstępnie pokrojony, dzięki czemu można go zabrać ze sobą, aby zapewnić sobie wysokiej jakości posiłek w dowolnym momencie. Używaj go jak każdego innego chleba, zwłaszcza gdy zmagasz się z niskim spożyciem białka - z pastą do smarowania, szynką i serem jako przekąską, jako dodatek do porannej jajecznicy lub zupy.

Vilgain Chleb białkowy BIO  w punktach:

  • chleb żytni wzbogacony białkiem roślinnym
  • niskowęglowodanowy - 60% mniej węglowodanów
  • pełnoziarnisty, bogaty w błonnik
  • pieczony delikatnie i powoli
  • wyprodukowany wyłącznie z organicznych składników z Bawarii
  • 5 g błonnika na kromkę
  • wstępnie pokrojone dla łatwiejszej obsługi
Opakowanie: 375 g
100 g
Wartość energetyczna
929 kJ / 222 kcal
Tłuszcz
7,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,9 g
Węglowodany
13 g
- w tym cukry
1,2 g
Błonnik
8,7 g
Białko
20 g
Sól
1,2 g

Składniki

Woda, naturalny zakwas 27% (zmielone całe żyto*, woda), białko pszenne* 13%, siemię lniane*, rozdrobniony groch* 9%, białko grochu* 7%, zmielone całe żyto*, sól.

*z rolnictwa ekologicznego.

Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Może zawierać śladowe ilości łubinu.

Uwaga

  • Żywność.
  • Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej 16‑24°C.
  • Chronić przed mrozem.
  • Po otwarciu owinąć i przechowywać w lodówce.
  • Zużyć w ciągu tygodnia.
  • Vilgain s.r.o. (dawniej Selltime s.r.o.), Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy (dawniej Tkalcovská 904/6a, 602 00 Brno), NIP 29269555.

Popularne alternatywy

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Produkty powiązane

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______

Inni też kupili

__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
__________ __________ __________ __________ __________
__________ __________ __________ __________ __________
_______
4,7
30 ocena

Smaczny chleb nawet po kilku dniach od otwarcia opakowania.

Doskonały chleb, bardzo długo wysiewany.

Wziąłem go na próbę, nie jestem fanem takich "chlebków", zazwyczaj łatwo się łamią i są twardsze. Ale ten chleb jest wilgotny i smaczny w porównaniu do konkurencji. Powtórzę to jeszcze raz.

wymyśl tost białkowy, bez ziaren, twój tost jest świetny, ale ma dużo węglowodanów, trzeba je ograniczyć
2
odpowiedziane pytania
Witam. Czy ten chleb nadaje się również dla dzieci? Mój syn ma 8 lat. Dziękuję
Witam, chciałem zapytać jak długo chleb wytrzymuje zapakowany w oryginalne opakowanie. Ewentualnie jaki jest idealny przedział do spożycia.