Vilgain Ciecierzyca BIO – wysoka zawartość białka roślinnego, orzechowy smak
Vilgain Ciecierzyca BIO – wysoka zawartość białka roślinnego, orzechowy smak
Vilgain Ciecierzyca BIO - bogate źródło błonnika i białka roślinnego o pysznym orzechowym smaku
Nasza organiczna ciecierzyca to bardzo popularna i pożywna roślina strączkowa, która ostatnio stała się stałym elementem wielu zdrowych i zbilansowanych pod względem odżywczym diet ze względu na jej niezwykle szeroki zakres zastosowań i pyszny orzechowy smak. Oprócz wysokiej zawartości węglowodanów złożonych, jest również bogata w białko roślinne i błonnik. Zawiera również znaczne ilości minerałów - żelaza, magnezu, fosforu, potasu i miedzi - oraz witamin z grupy B, które pomagają utrzymać zdrowe serce, kości i układ odpornościowy.
Ciecierzycę można dodawać do sałatek, przyrządzać z niej falafel lub popularny hummus (nawet na słodko) - wystarczy zmiksować ciecierzycę, dodać tahini i oliwę oraz doprawić według własnych upodobań. Pikantna ciecierzyca pieczona w piekarniku jest świetną zdrowszą opcją "przekąski" do telewizji lub letnich sałatek.
Vilgain Cecierzyca BIO w punktach:
- Ciecierzyca BIO
- źródło węglowodanów, błonnika i białka
- bogata w minerały i witaminy z grupy B
- nadaje się do sałatek lub do przygotowania domowego hummusu i falafela
Składniki
Ciecierzyca* 100%.
*z upraw ekologicznych.
Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, orzeszków ziemnych, nasion soi, orzechów i nasion sezamu.
Tabele kaloryczne
100 g | |
Wartość energetyczna | 1581 kJ / 378 kcal |
Tłuszcz | 6 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 63 g |
- w tym cukry | 10,7 g |
Błonnik | 12,2 g |
Białko | 20,5 g |
Sól | 0,16 g |
Uwaga
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.