Vilgain Clear Whey Isolate – o świeżym owocowym smaku, słodzony stewią, z ponad 85% białka
Vilgain Clear Whey Isolate – o świeżym owocowym smaku, słodzony stewią, z ponad 85% białka
Najwyższej klasy procesy produkcyjne i doskonała czystość składu
Vilgain Clear whey isolate jest wytwarzany przy użyciu najnowocześniejszych procesów z wysokiej jakości serwatki z Holandii , produkowanej w zakładzie posiadającym certyfikat ISO 22000 [1]. Wszystkie procesy są zgodne z HACCP i GMP [2]. Opakowanie jest wykonane z gwarantowanych nietoksycznych materiałów z certyfikatem kontaktu z żywnością.
Maksymalna użyteczność dla organizmu
Białko serwatkowe ma podobnie doskonałą biodostępność jak mięso, co stawia je na pierwszym miejscu w ludzkim organizmie. Ma doskonałą strawność i zawiera dużą ilość niezbędnych aminokwasów - w tym ponad 25% aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) wraz z leucyną. Aminokwasy te są ważnym budulcem stymulującym wzrost i regenerację mięśni.
Jakość białka (DIAAS*) %
Wołowina
Czysty izolat serwatki
Izolat białka sojowego
*Najbardziej aktualny wskaźnik jakości białka oparty na zawartości aminokwasów egzogennych i strawności białka. Białka o DIAAS >75% są oceniane jako wysokiej jakości, >100% to doskonałe źródła białka według FAO.
Zamiast sukralozy, naturalny słodzik
z liści stewii🌱
Stewia pozwala nam produkować wysokiej jakości słodzik zawierający glikozydy stewiolowe. Nie mają one wpływu na poziom cukru we krwi, są 200‑300 razy słodsze niż cukier i są uważane za bezpieczny bezkaloryczny słodzik, który jest również pochodzenia naturalnego.
Dlaczego nasze białko nie zawiera sukralozy?
Sukraloza, obecnie najczęściej stosowany sztuczny słodzik, jest syntetycznym związkiem chloru i sacharozy. Ostatnio pojawiło się kilka badań, które wskazują na możliwy negatywny wpływ na ludzki organizm.
✔️ Glikozydy stewiolowe | ❌ Sukraloza | |
Bezpieczeństwo | Brak wpływu na insulinooporność | Możliwy negatywny wpływ na insulinooporność |
Pochodzenie | Naturalne pochodzenie | Pochodzenie syntetyczne |
Słodycz | Średnia słodycz | Wysoka słodycz |
Mikrobiom | Nie wpływa negatywnie na mikrobiom | Możliwy negatywny wpływ na mikrobiom |
100% smaku
praktycznie bez cukru
Nasze białko ma mniej niż 90 kcal na porcję, naturalnie wysoką zawartość białka i praktycznie zero cukru i tłuszczu.* Nadal będziesz się nim cieszyć, jednocześnie otrzymując łatwy, wysokiej jakości zastrzyk białka.
*Dotyczy przygotowanego napoju zawierającego 20 g białka i 250 ml wody.
Porównaj izolaty Vilgain® z koncentratami
Rodzaj białka |
Rodzaj białka |
Rodzaj białka |
Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein Isolate | Vilgain® Clear whey isolate | Vilgain® Grass‑Fed Whey Protein |
Forma |
Forma |
Forma |
izolat | izolat | koncentrat |
Smak |
Smak |
Smak |
lekko mleczny | o smaku lemoniady, bez posmaku mleka | wyraźnie mleczny |
Słodzik |
Słodzik |
Słodzik |
Naturalny z liści stewii | Naturalny z liści stewii | Naturalny z liści stewii |
Białko |
Białko |
Białko |
79 – 80 % | > 84 % | 69 – 78 % |
Tłuszcze |
Tłuszcze |
Tłuszcze |
1,1 – 2,2 % | 0,1 % | 5,7 – 7,7 % |
Węglowodany |
Węglowodany |
Węglowodany |
4 – 4,3 % | 1,3 - 2,5 % | 7,2 – 14 % |
Kup teraz | Kup teraz | Kup teraz |
Dawkowanie: 25 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 20
Dawkowanie: 20 g (2/3 miarki)
Dawki w opakowaniu: 25
Dawkowanie: 25 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 20
Dawkowanie: 25 g (1 miarka)
Dawki w opakowaniu: 20
100 g | 25 g | |
Wartość energetyczna | 1489 kJ / 350 kcal | 371 kJ / 88 kcal |
Tłuszcze | 0,2 g | 0,1 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,2 g | 0 g |
Węglowodany | 2,5 g | 0,6 g |
- w tym cukry | 1,5 g | 0,4 g |
Białko | 84,5 g | 21,1 g |
Sól | 0,02 g | 0,01 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 5 g |
Leucyna | 9,7 g |
Lizyna | 10 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 2,65 g |
Treonina | 6,1 g |
Tryptofan | 1,9 g |
Walina | 4,7 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,35 g |
Arginina | 1,75 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 10,5 g |
Glutamina | 16,2 g |
Glicyna | 1,45 g |
Alanina | 4,75 g |
Prolina | 5,45 g |
Seryna | 4,65 g |
Tyrozyna | 2,6 g |
Cysteina | 2,2 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g proszku.
100 g | 25 g | |
Wartość energetyczna | 1487 kJ / 350 kcal | 372 kJ / 88 kcal |
Tłuszcz | 0,2 g | 0,1 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,1 g | 0 g |
Węglowodany | 2,4 g | 0,6 g |
- w tym cukry | 1,2 g | 0,3 g |
Białko | 84,6 g | 21,1 g |
Sól | 0,02 g | 0,01 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 5 g |
Leucyna | 9,7 g |
Lizyna | 10 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 2,65 g |
Treonina | 6,1 g |
Tryptofan | 1,9 g |
Walina | 4,7 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,35 g |
Arginina | 1,75 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 10,5 g |
Glutamina | 16,2 g |
Glicyna | 1,45 g |
Alanina | 4,75 g |
Prolina | 5,45 g |
Seryna | 4,65 g |
Tyrozyna | 2,6 g |
Cysteina | 2,2 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g proszku.
100 g | 20 g | |
Wartość energetyczna | 1460 kJ / 349 kcal | 292 kJ / 70 kcal |
Tłuszcze | 0,1 g | 0,02 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,1 g | 0,02 g |
Węglowodany | 1,3 g | 0,3 g |
- w tym cukry | 0,8 g | 0,2 g |
Białko | 85,6 g | 17,1 g |
Sól | 0,1 g | 0,02 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 5 g |
Leucyna | 9,7 g |
Lizyna | 10 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 2,65 g |
Treonina | 6,1 g |
Tryptofan | 1,9 g |
Walina | 4,7 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,35 g |
Arginina | 1,75 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 10,5 g |
Glutamina | 16,2 g |
Glicyna | 1,45 g |
Alanina | 4,75 g |
Prolina | 5,45 g |
Seryna | 4,65 g |
Tyrozyna | 2,6 g |
Cysteina | 2,2 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g proszku.
100 g | 25 g | |
Wartość energetyczna | 1490 kJ / 351 kcal | 372 kJ / 88 kcal |
Tłuszcze | 0,2 g | 0,1 g |
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0,2 g | 0 g |
Węglowodany | 2 g | 0,5 g |
- w tym cukry | 1 g | 0,2 g |
Białko | 85 g | 21,3 g |
Sól | 0,02 g | 0,01 g |
Profil aminokwasowy:
100 g* | |
Niezbędne aminokwasy | |
Izoleucyna | 5 g |
Leucyna | 9,7 g |
Lizyna | 10 g |
Metionina | 2,1 g |
Fenyloalanina | 2,65 g |
Treonina | 6,1 g |
Tryptofan | 1,9 g |
Walina | 4,7 g |
Aminokwasy pół-niezbędne | |
Histydyna | 1,35 g |
Arginina | 1,75 g |
Aminokwasy nieistotne | |
Kwas asparaginowy | 10,5 g |
Glutamina | 16,2 g |
Glicyna | 1,45 g |
Alanina | 4,75 g |
Prolina | 5,45 g |
Seryna | 4,65 g |
Tyrozyna | 2,6 g |
Cysteina | 2,2 g |
*Jest to zawartość aminokwasów na 100 g proszku.
Składniki
Izolat białka serwatkowego instant 91% (mleko) 96,7%, naturalne aromaty, proszek buraczany, substancja przeciwpieniąca (olej rzepakowy, krzemionka, maltodekstryna), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.
Ostrzeżenie dla alergików: Alergeny zostały zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, orzeszków ziemnych i innych orzechów.
Składniki
Izolat białka serwatkowego instant 91%(z mleka) 96,7%, naturalne aromaty, barwnik: naturalna zieleń (spirulina i koncentrat z krokosza barwierskiego), substancja przeciwpieniąca (olej rzepakowy, dwutlenek krzemu, maltodekstryna), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.
Alergeny zostały zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, orzeszków ziemnych i innych orzechów.
Składniki
Izolat białka serwatkowego instant 90% (mleko) 98,2%, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych, barwnik: karoteny, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja przeciwpieniąca: dwutlenek krzemu, naturalny aromat.
Alergeny są zaznaczone pogrubioną czcion ką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości soi, ryb, soi zawierającej gluten i innych orzechów.
Składniki
Izolat białka serwatkowego instant 91%(mleko) 97%, naturalne aromaty, barwnik: beta‑karoten, substancja przeciwpieniąca (olej rzepakowy, krzemionka, maltodekstryna), regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja słodząca na bazie glikozydów stewiolowych.
Alergeny zostały zaznaczone pogrubioną czcionką w składzie produktu. Produkt może zawierać śladowe ilości zbóż zawierających gluten, orzeszków ziemnych i innych orzechów.
Zalecenia producenta
- Wymieszać jedną porcję 25 g (1 miarka) w shakerze z 300‑400 ml wody.
- Po wstrząśnięciu odczekać około 20 sekund, aż piana się zredukuje.
- Białko przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej.
- Ten produkt jest przeznaczony do stosowania w połączeniu z aktywnym stylem życia i zbilansowaną dietą.
Instrukcja użycia
- Dodać 20 g (2/3 miarki) izolatu białka serwatkowego do 250‑300 ml wody i dobrze wymieszać.
- Białko przyczynia się do wzrostu utrzymania aktywnej masy mięśniowej.
Uwaga
- Napój w proszku z substancjami słodzącymi.
- Ten produkt jest przeznaczony do stosowania w połączeniu z aktywnym trybem życia i zrównoważoną dietą.
- Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
- Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, ID 29269555.