Vilgain Herbata English Breakfast Tea – pełny, mocny smak, bogata w kofeinę i przeciwutleniacze
Vilgain Herbata English Breakfast Tea – pełny, mocny smak, bogata w kofeinę i przeciwutleniacze
Vilgain Czarna herbata English Breakfast - wybór sypkich herbat liściastych o intensywnym smaku
Mieszanka czarnych herbat pochodzących głównie z Assam i Indii. Twój poranek rozpocznie się od mocnego i wyrazistego smaku, który pobudzi Twoje kubki smakowe i ciało. Ale jeśli chcesz go złagodzić, możesz wypić go z mlekiem - tak jak w Wielkiej Brytanii. Jest wytwarzana z najmłodszych, najlepszych liści, ręcznie zbieranych, a następnie starannie sortowanych. Zapewnia to maksymalną jakość i doskonały profil smakowy herbaty. Jest to całkowite przeciwieństwo czarnej herbaty Darjeeling, która jest bardziej delikatna i zrównoważona.
Delikatne przetwarzanie
Po zbiorach na plantacjach herbaty w północno‑wschodnich Indiach liście pozostawia się do utlenienia. Powoduje to aktywację enzymów oraz zmianę koloru i smaku. Im dłużej liście są utleniane, tym ciemniejsza jest uzyskana herbata. Po utlenieniu liście są zwijane i suszone w celu usunięcia wody, co utrwala smak i aromat herbaty.
Dodaje energii i wspomaga trawienie
Czarna herbata jest źródłem kofeiny, więc zwiększa energię i czujność. Zawiera również przeciwutleniacze, które chronią organizm przed uszkodzeniami spowodowanymi przez wolne rodniki. Może również poprawić trawienie i promować prawidłowe funkcje metaboliczne.
W 100% organiczne opakowanie
Nasze herbaty pakujemy w torebki wykonane z twardego papieru i PLA, który jest materiałem pochodzenia roślinnego (90% to łodygi, liście itp.). Dzięki temu opakowanie jest przyjazne dla środowiska i w pełni kompostowalne. Ze względu na inne właściwości niż konwencjonalne torby plastikowe, zamek błyskawiczny może czasami oderwać się od torby.
Vilgain Czarna herbata English Breakfast w punktach:
- Mocna herbata z najwyższej jakości liści
- doskonały profil smakowy
- może być podawana z mlekiem dla złagodzenia smaku
- zawiera przeciwutleniacze
Składniki
Czarna herbata sypana.
Kraj pochodzenia: India.
Instrukcja użycia
- Herbatę zalać wrzątkiem w proporcji 150 ml na 1 łyżeczkę (jeśli herbata jest parzona w czajniczku, należy dodać 1 łyżeczkę na czajniczek).
- Pozostawić do zaparzenia na 3‑5 minut. Następnie przecedzić. Można przygotować 1 napar.
Zawiadomienie
- Żywność.
- Przechowywać w suchym miejscu.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.