Vilgain Liofilizowane borówki - duże, chrupiące borówki pełne antyoksydantów i błonnika.
Vilgain Liofilizowane borówki mogą wzbogacić każde słodkie danie lub deser zarówno o smak, jak i ładunek witamin, które nie są niszczone przez liofilizację. Jednocześnie gwarantujemy, że w opakowaniu nie znajdziesz nic poza czystymi borówkami bez żadnych dodatków.
Liofilizacja zachowuje aromat, smak oraz zawartość witamin i minerałów
Jak właściwie działa ten proces liofilizacji? Borówki lub inne owoce (nawet warzywa) poddawane są działaniu wysokiej temperatury zamrażania, a następnie powoli suszone w próżni, całkowicie usuwając wodę. Dzięki temu procesowi owoce odzyskują swoją typową lekkość i zachowują swój kolor, aromat i smak. Dodatkowo owoce są pełne witamin, które zachowują się tak, jakby były świeże, ponieważ nie działa na nie ciepło. Borówki są źródłem witaminy K i manganu. Zawierają również szereg innych korzystnych substancji, takich jak witaminy C i E, witaminy z grupy B, miedź i potas w mniejszych ilościach.
Wzbogacenie kaszek, jogurtów, müsli, dekorowanie deserów czy zastępowanie świeżych owoców? Lyo owoc może zrobić to wszystko!
Liofilizowane owoce możesz stosować wszędzie tam, gdzie używasz świeżych owoców. Możesz je wykorzystać do dekoracji i aromatyzowania owsianki, jogurtu, musli z mlekiem lub smoothie. Jest to również bardzo popularny produkt dla cukierników, gdyż dzięki niemu dekorowanie deserów jest proste i efektowne. Liofilizowane borówki mają jeszcze jedną doskonałą właściwość - gdy namoczysz je w wodzie, ponownie napęcznieją i odzyskają swój pierwotny rozmiar oraz konsystencję i będą nie do odróżnienia od klasycznych świeżych owoców.
Vilgain Borówki liofilizowane w punktach:
- borówki amerykańskie suszone mrozem
- zachowują kolor, aromat i smak
- doskonałe źródło witamin i minerałów
- do aromatyzowania owsianki, jogurtu, musli lub smoothies
- mogą być używane jako klasyczny świeży owoc