Vilgain Ziarna kakaowe kruszone słodzone BIO - surowe kawałki ziaren kakao ze szczyptą paneli
Małe kawałki kakaowych nibsów, które zostały subtelnie osłodzone suszonym sokiem trzcinowym panela. 100% nibsów kakaowych jest naturalnie gorzkich, co może niektórym przeszkadzać. Jednak szkoda byłoby nie włączyć ich do swojej diety - mogą przynieść wiele dobrego: są bogate w wysokiej jakości tłuszcze i mogą pochwalić się przyzwoitą zawartością białka (9,5%) - składniki odżywcze, które między innymi pomagają w osiągnięciu sytości.
Zawierają również sporo minerałów (żelazo, magnez, fosfor, cynk, mangan, miedź) i przeciwutleniaczy (epikatechina, katechina i procyjanidyny), które chronią organizm przed stresem oksydacyjnym. Pomagają również w walce ze stanami zapalnymi i chorobami (zwłaszcza sercowo‑naczyniowymi), a także przyczyniają się do stabilizacji poziomu cukru we krwi.
Najrzadsza odmiana Criollo
Nasze ziarna kakaowe pochodzą z cenionej odmiany Criollo. Stanowi ona mniej niż 5% światowej produkcji. Jest niezwykle trudna w uprawie, ale jakość ziaren jest nieporównywalna z konwencjonalnymi odmianami. Wciągają swoim bogatym, kremowym smakiem bez goryczy, z szeroką gamą owocowych, orzechowych i korzennych nut smakowych. Pozyskiwana organicznie od lokalnych rolników w Peru.
Świetnie komponuje się wszędzie tam, gdzie trafiają orzechy. Do porannej owsianki, w deserach, posypane na lody, wymieszane w smoothie... Dodają chrupkości, czekoladowego smaku oraz mikroelementów i antyoksydantów. Naprawdę wysokiej jakości dodatek do Twojej diety.
Vilgain Ziarna kakaowca kruszone słodzone BIO w pkt:
- surowe - nieprażone
- naturalnie słodzone panelem BIO (suszony sok trzcinowy)
- chrupiące kawałki pełne smaku i mikroelementów
- świetne w deserach, smoothie, kaszkach, jogurtach
- od lokalnych rolników z Peru