Vilgain Laska wanilii Bourbon BIO – intensywny smak i aromat prawdziwej wanilii, wyjątkowo długie strąki pełne nasion
Vilgain Laska wanilii Bourbon BIO – intensywny smak i aromat prawdziwej wanilii, wyjątkowo długie strąki pełne nasion
Vilgain Laska wanilii Bourbon BIO - długa, pachnąca laska pełna nasion
Daj się ponieść pysznemu smakowi i aromatowi prawdziwej wanilii. Nasze soczyste strąki wanilii odmiany planifolia (lub Bourbon) są najwyższej jakości, jaką można znaleźć na rynku strąków wanilii. Strąki są wyjątkowo długie (co najmniej 18 cm) i pełne nasion, zwanych kawiorem waniliowym. Przekonaj się, jak pachnie i smakuje prawdziwa wanilia - po otwarciu opakowania zaskoczy Cię intensywny, kremowy aromat, a po spróbowaniu - wyrazisty, owocowy smak.
Certyfikowany produkt ekologiczny
Strąki pozyskiwane są z plantacji na Madagaskarze przez lokalnych, sprawdzonych rolników. Aby mieć pewność, że do Twojego domu trafiają tylko najlepsze i najświeższe, są one ręcznie sortowane, a następnie wysyłane bezpośrednio do Czech. Dzięki ekologicznej uprawie firma wspiera lokalne społeczności i odpowiedzialnie zarządza glebą, wodą i zasobami naturalnymi.
W związku z tym Vilgain Laska wanilii Bourbon BIO posiada certyfikaty Rainforest Alliance, Fair Trade, NEPCon, KLBD i Ecocert.
Cięcie i skrobanie
Nasiona i całe strąki doskonale nadają się do aromatyzowania słodkich potraw, takich jak ciasteczka, desery, cukierki, lody, kaszki, czekoladki i puddingi. Świetnie sprawdzają się także w zimnych sosach, smoothie i napojach alkoholowych. Oprócz słodyczy, dobrze komponuje się również z rybami, owocami morza i drobiem. Krótko mówiąc, prawdziwą wanilię można wykorzystać w kuchni niemal do wszystkiego.
Nawet zużyta laska ma swoje zastosowanie
Po wyskrobaniu ziaren ze strąka, nie wyrzucaj go, byłoby szkoda. Nawet sama łupina może być używana do aromatyzowania mleka (roślinnego) lub cukru. Po wyłuskaniu może również aromatyzować kremy, smoothie, ciasta i inne potrawy.
Zawsze świeża wanilia
Strąki wanilii łatwo wysychają, dlatego idealnym rozwiązaniem jest zawinięcie ich w torebkę, a następnie umieszczenie w dobrze zamkniętym pojemniku. Raz w tygodniu należy otworzyć pojemnik i pozwolić wanilii "odetchnąć".
Vilgain Laska wanilii Bourbon BIO w punktach:
- odmiana o najlepszej wartości
- długie strąki pełne nasion (kawior)
- intensywny smak i aromat
- od lokalnych rolników z Madagaskaru
- certyfikowany produkt ekologiczny
Składniki
100% wanilii*.
*z upraw ekologicznych
Kraj pochodzenia.
Zawiadomienie
- Żywność.
- Przechowywać w chłodnym, suchym i ciemnym miejscu.
- Vilgain s.r.o., Smetanova 1022/19, 602 00 Brno, Czechy, NIP 29269555.